Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Luna u Mikseru, promocija i besplatan koncert

Luna u Mikseru, promocija i besplatan koncert

U petak 31. marta, posle 12 godina “tišine”, poznata novosadska novotalasna grupa Luna održaće u prostoru Mikser House besplatan koncert, kojem će prethoditi promocija knjige “Ogledala Lune”.

Promocija knjige počinje u 19.30 časova, a koncert, koji će trajati jedan sat, oko 21 čas.Za dž

Nakon svega 15 koncerata i dve godine delovanja (1981-83), Luna je 1984. godine objavila album „Nestvarne stvari“ (Helidon) i nestala sa scene. Ploča je narednih godina stekla status nezaobilaznog dokumenta jugoslovenske rok avangarde, a svedoci kratkotrajnog Luninog koncertnog života pamte unikatnu autorsku viziju i ubitačnu izvođačku energiju benda. Uprkos izvrsnim kritikama i rastućem kult-statusu, Luna se sastala samo još jednom: za nastup na Exitu 2004. godine.

Povodom objavljivanja monografije „Ogledala Lune“, Jasmina Mitrušić Mina, Ivan Fece Firči, Zoran Bulatović Bale i Slobodan Tišma su ponovo na bini.

Autori knjige „Ogledala Lune“ su Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać. Knjiga će u petak moći da se kupi po sniženoj ceni, a uz kupljenu knjigu se dobija na poklon i CD.

Ulaz na koncert je besplatan. Ulaznice (maksimalno četiri karte po osobi) zainteresovani mogu preuzeti samo na blagajni Mikser House-a.

Organizatori događaja su Društvo ljubitelja popularne kulture, kao izdavač pomenute monografije, Mikser House i Firchie Think Tank.

Program identičan najavljenom u Mikseru predviđen je u subotu 1. aprila u Novom Sadu (Firchie Think Tank).

(danubeogradu.rs)