Naslovna » Izlasci » Pozorište » Madlenianum: „Tvoja ruka u mojoj“, premijera

Madlenianum: „Tvoja ruka u mojoj“, premijera

Pozorišna predstava „Tvoja ruka u mojoj“, čija je premijera zakazana za petak 17. mart u teatru Madlenianum, priča je o ljubavi jednog od najvećih svetskih književnika Antona Čehova i njegove supruge, slavne glumice Olge Kniper.

U režiji Nebojše Dugalića, a po tekstu „Tvoja ruka u mojoj“ Kerol Rokamore, publika će moći da vidi scenski uobličenu istinitu životnu priču. Kao inspiracija za predstavu o ovoj nesvakidašnjoj ljubavi poslužila su pisma Čehova i Olge, njih 412, koliko su ih razmenili za šest godina. Čehov je prerano umro, u 44. godini, ostavivši brojna pripovedačka dela i kultne drame koje služe za žanrovski uzor predstavi „Tvoja ruka u mojoj“, a žanr se može okarakterisati kao – komedija po Čehovu.

U Madlenianumu će ulogu Čehova zaigrati Igor Filipović a Olgu – Vjera Mujović. U autorskom timu su, pored Nebojše Dugalića koji je i scenograf projekta, jos i kompozitor Milan Nedeljkovič, kostimograf Tijana Sićević i asistent scenografa Vladimir Ćirić.

Dr Kerol Rokamora je profesor, prevodilac, dramaturg i književni kritičar. Prevela je i objavila u tri toma kompletan dramski opus Čehova. Predstava prema njenom tekstu „Tvoja ruka u mojoj“ odigrana je prvi put 2001. godine u Londonu, a zatim je tekst preveden na više jezika i postavljen na scene širom sveta.

U Madlenianumu, predstava će biti premijerno igrana na Maloj sceni, od 20 časova, a na istom mestu i u isto vreme su najavljena još dva izvođenja do kraja meseca, u ponedeljak 20. i četvrtak 23. marta.    

(danubeogradu.rs)