Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Nežni Dalibor promoviše novi album u Elektropioniru

Nežni Dalibor promoviše novi album u Elektropioniru

Bend Nežni Dalibor imaće koncertnu promociju svog novog albuma „U slojevima“ uoči Kontakt konferencije u Elektropioniru 22. marta od 21.00.
Četvrti album Nežnog Dalibora biće objavljen za izdavačku kuću Odličan hrčak. Na izdanju će se naći osam pesama, a do sada su objavljena četiri singla – „U slojevima“, „Vikendi“, „Prvomajska“ i „Godinu dana“. Svi do sad objavljeni singlovi dostupni su za preuzimanje sa BandCamp stranice benda.

Nežni Dalibor je alternativni rok bend iz Vranja. Jedan je od predstavnika takozvane nove srpske scene. Osnovan je 1995. godine u Vranju kao srednjoškolski bend.

Nakon što je nekoliko članova benda otišlo u Beograd na studije, bend privremeno prestaje sa radom. Pet godina posle osnivanja, 2000. godine, sastav se ponovo okuplja i u toku svoje karijere stvara tri studijska albuma – „Sredstva i veštine“ (2008), „Normalan život“ (2011) i „Nežni Dalibor“ (2013).

Bend je diskografski debitovao singlom „Značajan događaj“ na kompilaciji „Jutro će promeniti sve?“ (2007) u sastavu Ivica Marković (gitara i vokal), Branimir Bogdanović (bubanj) i Ljubomir Vučković (bas i vokal).

Koncert Nežnog Dalibora biće uvertira u Kontakt konferenciju koja će biti održana 23. i 24. marta na tri lokacije u Cetinjskoj 15 – u Elektropioniru, Zaokretu i Marsh Creative Production-u.

Ulaznice za koncert koštaju 500 RSD u pretprodaji i možete ih nabaviti preko GIGS TIX i Eventim Serbia.
Karte će na ulazu koštati 600 RSD. (danubeogradu.rs; Katarina Tomović)

 

Uređuje: DuB volonteri