Naslovna » Izlasci » Noć samuraja u Rakovici

Noć samuraja u Rakovici

U Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, 25. marta od 19.00, održaće se manifestacija Noć samuraja, posvećena samurajskim veštinama.

Biće otvorena izložba zanimljivih umetničkih fotografija samuraja, biće prikazani rekviziti koje su samuraji koristili i koji se i dalje koriste u pojedinim borilačkim veštinama.Za dž

Posetioci će se upoznati sa ulogom i značajem samuraja za japansku kulturu a biće prikazani i segmenti borilačkih veština koji se temelje na veštinama koje su nekada koristili samuraji.

Učesnici programa su majstori različitih borilačkih veština i stručnjaci i umetnici različitih oblasti. Manifestaciji će prisustvovati predstavnici Ambasade Japana.

Pored pokazivanja iskrenog prijateljstva prema japanskom narodu i upoznavanja sa kulturama drugih naroda, cilj ove manifestacije je da se u srpskom narodu, pre svega kod omladine i dece Srbije probudi duh organizovanosti, posvećenosti, lojalnosti i drugih značajnih osobina za čoveka i njegov napredak i u fizičkom i u duhovnom smislu. (danubeogradu.rs)