Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Operski gala koncert na Kolarcu 30. marta

Operski gala koncert na Kolarcu 30. marta

U četvrtak 30. marta od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine publika će uživati u Operskom gala koncertu Simfonijskog orkestra Radio televizije Srbije, sa kojim nastupa Zoran Todorović, tenor.

Na gala operskoj večeri biće izvedene najlepše arije tenorskog operskog repertoara, iz opusa Verdija, Čilee, Pučinija, Leonkavala i Čajkovskog, kao i najpopularniji instrumentalni operski odlomci.

Dirigent je maestro Bojan Suđić.

Jedan od najboljih tenora današnjice, Beograđanin Zoran Todorović, još jednom nastupa na Kolarcu. Umetnik međunarodnog renomea slavu je stekao u državnim operama u Beču i Berlinu, operskim kućama u San Francisku i Los Anđelesu, Operi iz Marseja, u Kovent Gardenu… Plenio je kao Pinkerton u „Madam Baterflaj”, Rodolfo u „Boemima”, Lenski u „Onjeginu”, Alfredo u „Travijati”, Don Hoze u „Karmen”… Bio je partner svetskim divama, među kojima su Edit Gruberova, Džun Anderson, Violeta Uramana, Elena Garanča, Sonja Ganasi i druge.

Posle više od dve decenije izvanredne umetničke karijere Zoran Todorović, učenik muzičke škole „Mokranjac“ i student Visoke škole za muziku u Frankfurtu, tek je u poslednjih nekoliko godina češće u Srbiji. Njegov nastup sa Gudačima Sv. Đorđa pre četiri godine u Kolarcu proglašen je koncertom sezone, a koncert je održao i na prošlogodišnjem Boljšoj festivalu klasične muzike na Mokroj gori.

Cene ulaznica su 1000, 1200 i 1400 dinara.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković