Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera: Mala škola rokenrola
Mala škola rokenrola

Premijera: Mala škola rokenrola

U Malom pozorištu „Duško Radović“ 10. marta od 20.00 premijerno će biti izveden mjuzikl za decu „Mala škola rokenrola“.

Tekst „Mala škola rokenrola“ napisan je pre dvadesetak godina kao replika, teksta „Rokenrol za decu“, koji je igran u pozorištu Boško Buha.

Ideja je bila, u to vreme, radikalna: da proverimo, u jednom muzičkom komadu, može li se belkanto Ace Koraća, Minje Subote, Zorana Ramboseka, Radoslava Grajića, preodenuti u ruho rokenrola, a da ne izgubi na već osvojenoj popularnosti.

U pomoć smo pozvali Vladu Divljana i Gileta Gojkovića, i oni su te radove uspešno izveli. Obe predstave su bile lepo primljene. Ovoga puta se Jagoš Marković prihvatio posla da vaskrsne onu emociju koju je „Mala škola rokenrola“ imala, i koju pamte današnji tridesetogodišnjaci.

„Mala škola rokenrola“ Ljubivoja Ršumovića je kako i sam naziv govori predstava u kojoj se najmlađoj publici predstavlja popularni muzički žanr nastao u Sjedinjenim Američkim Državama 40-ih i 50-tih godina prošlog veka. Kao oblik zabavne muzike koji danas predstavlja protivtežu popularnoj folk muzici.

Muzičko-plesni spektakl će prikazati ujedno i čest sukob između generacija (roditelja i dece), ali je obojen kakrtertičnom lakoćom komunikacije i humorom tipičnim za pisca Ljubivoja Ršumovića, koji komad u podnaslovu perdstavlja rečima „Izmotacija na temu: Sukob generacija“. (danubeogradu.rs)

Režija i scenografija: Jagoš Marković. Muzika: Vlada i Gile. Autor: Ljubivoje Ršumović / Vlada i Gile. Koreografija: Milan Gromilić. Kostimi: Marija Marković. Uloge: Bojan Lazarov, Sandra Rodić Janković, Ljiljana Peroš, Lana Karaklajić, Arsenije Tubić. Uzrast: 7+. Trajanje: 60 minuta.