Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Ričard Klajderman u Sava centru 31. marta

Ričard Klajderman u Sava centru 31. marta

Čuveni pijanista Ričard Klajderman održaće u petak 31. marta solistički koncert u Velikoj dvorani Sava centra, uz pratnju gudača.

Na repertoaru je izvođenje dobro poznatih  popularnih kompozicija i rok numera na klasičan način.

Ričard Klajderman (Richard Clayderman, u francuskom originalu čita se Rišar Klederman) rođen je 28. decembra 1953. godine kao Filip Pažes (Philippe Pagès). Počeo je da svira klavir sa šest godina, zahvalјujući tome što je njegov otac bio učitelј klavira. Upisuje se na Conservatoire de Paris sa navršenih 12 godina. Kasnije će se zainteresovati za savremenu muziku i pratiti dobro poznate francucke pevačke zvezde.

Kada je 1996. godine snimio kompoziciju „Balada za Adelinu“ francuskog muzičkog producenta Paul de Sanneville život mu se radikalno promenio, toliko da je Filip čak promenio i ime. Ova ploča prodata je u 22 miliona kopija u 38 zemalјa sveta.

Klajderman je snimio više od 1300 kompozicija različitih žanrova i uspeo da stvori novi romantični stil, izvodeći popularne numere na klasičan način. Ovakav način interpretacije postao je njegov zaštitni znak.

Ričard Klajderman je veoma popularan, a ušao je i u Ginisovu knjigu rekorda kao najuspešniji pijanista na svetu.

Koncert počinje u 20.30 časova.

Cene ulaznica su 2300, 2600 i 2900 dinara, za VIP mesta 4800 i 5500 dinara (Gold VIP). Karte se mogu kupiti na prodajnim mestima Eventima.

(danubeogradu.rs)