Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Sajam nautike, lova i ribolova, od 9. marta

Sajam nautike, lova i ribolova, od 9. marta

Sve popularniji, ove godine 39, Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova biće održan od četvrtka 9. do nedelje 12. marta u halama 1 i 4 Beogradskog sajma.

Zbog broja izlagača i posetilaca prostor je proširen, najavljene su i prateće manifestacije, pa se pod uobičajenim motom “Isplovi, zabaci, ulovi”, može videti dosta toga.

U hali 1 biće smešten nautički program ekskluzivnih jahti, glisera, čamaca, brodskih i vanbrodskih motora, nautičke i ostale opreme za sportove na vodi. Sajam poprima sve veći internacionalni značaj, o čemu govori prisustvo novih izlagača iz Italije i Turske, pored onih očekivanih iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.

U hali 4 svoju oazu će pronaći ljubitelji lova i ribolova, gde će se smestiti već tradicionalni izlagači opreme Canona, Capriolo, Trofej, Eurofish, Travar i drugi. Oni će predstaviti lovačko naoružanje, municiju i konfekciju najpoznatijih svetskih i domaćih brendova, kao i štapove za pecanje i kompletan ribolovački pribor.

Sajam nautike, izložbe

Sajam nautike, lova i ribolova prate stručna predavanja i izložbe.

Prvi put na manifestaciji nastupa Katedra za brodogradnju Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, i predstavlja izložbu „Mala istorija srpske brodogradnje“.

Novi učesnik pratećeg programa je i JP Beogradska tvrđava, koja će u okviru izložbe „Na palubi broda… na obali reke“ prikazati vodiče po Dunavu namenjene putnicima iz 19. veka, kao i geografske karte, slike brodova, plakate društava, oglase iz novina, jelovnike sa brodova…

Posetioci će imati jedinstvenu priliku da prisustvuju izložbi fotografija, čija je tema nautika i ribolov, sjajnog umetnika Maria Leonea Bralića. On je jedan od 20 Canon-ovih ambasadora u svetu, umetnički fotograf, ali i pasionirani nautičar i ribolovac. Izložba će prikazati tradicionalni način izrade drvenih brodova i jedrilica, čiji su autori zanatlije sa različitih obala planete i sami ribolovci.

Radno vreme manifestacije je od 10 do 19 časova, osim u nedelju, kada se Sajam zatvara u 18 časova.

Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, a cena za grupne ulaznice je 200 dinara. Parking se plaća 100 dinara po započetom satu.

(danubeogradu.rs)