Izdvajamo
Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » SC: Vlatko Stefanovski sa vojnim orkestrom

SC: Vlatko Stefanovski sa vojnim orkestrom

Legendarni gitarista Vlatko Stefanovski održaće 21. aprila u Sava centru koncert sa Big Band orkestrom Slovenske vojske.

– Siguran sam da ćete biti impresionirani mojom novom muzičkom avanturom, i bogatim zvukom tog izvanrednog Big Benda – poručuje Stefanovski.

– Znači, nisu u pitanju koračnice ili paradna muzika, već ozbiljni aranžmani za džez standarde, i naravno aranžmani inspirisani tradicionalnom muzikom – objašnjava Stefanovski.

Pre dve godine dirigent Big Band orkestra Slovenske vojske Rudolf Gas pozvao je Stefanovskog da bude gost njihovog koncerta na Kongresnom trgu u Ljubljani. Stefanovski priznaje da je u početku bio pomalo skeptičan, ne znajući kako i šta taj orkestar svira, ali da je posle prve zajedničke probe ostao „potpuno fasciniran zvukom i profesionalizmom orkestra“.

Njihov odličan koncert u Ljubljani ostao je zabeležen i na prošlogodišnjem CD-u i na DVD-u „Big Band orkestra Slovenske vojske feat. Vlatko Stefanovski“, u izdanju ZKP Ljubljana, na kom su zabeležene izvedbe kompozicija „Gypsy Song“, „Jovano Jovanke“, „Stratus“…

– To nije klasični vojni orkestar, već se radi o Big Bandu, koji zvuči kao svaki veliki džez big bend. Svi članovi su izvanredni instrumentalisti i uglavnom su džez muzičari. A njihova pojava je veoma atraktivna, jer nastupaju u paradnim uniformama. Orkestar broji i ženske članice, zadužene za prateće vokale – objašnjava Vlatko.

Ulaznice koštaju 1.000, 1.200, 1.500, 1.800 i 2.100 RSD na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.