Naslovna » Izlasci » Festivali » Singidunum fest na Kalemegdanu

Singidunum fest na Kalemegdanu

Na Kalemegdanu će u subotu, 24. juna biti održan prvi Singidunum fest na kome će nastupiti veterani rok muzike i mladi bendovi.

Na Beogradskoj tvrđavi početkom leta, u organizaciji Route 011 biće obeležen vredan jubilej. Datum ovog velikog rok događaja u prvim danima leta nije slučajno odabran, već u želji da se, u autentičnom gradskom ambijentu, obeleži 195 godina od dana kada je formirana prva beogradska opština.

Te večeri, na košarkaškim terenima Partizana, publika će moći na jednom mestu da čuje čak deset bendova. Među njima je Električni orgazam, jedan od začetnika novog talasa u jugoslovenskoj muzici, čija karijera je počela još pre 37 godina upravo u glavnom gradu Srbije.

Pored njih, nastupiće i Ritam nereda, koji proslavlja 30 godina uspešne karijere, a krajem marta objaviće specijalno izdanje povodom tog jubileja.

Na Kalemegdanu će svirati i Direktori i NBG, koji su se prošle godine vratili na scenu posle duge pauze, zatim Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, 357, Elvis Jr. Kurtovich, The Bite, Scordisci i Blanquito Cojones.

Ograničeni broj ulaznica za Singidunum fest može se kupiti po promotivnoj ceni od 990 RSD na prodajnim mestima Gigstix-a i DD tickets-a, kao i u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat) i Žila Shopu (Belgrade Design District, Čumić). (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.