Naslovna » Izlasci » Sport » Skokovi u vodu: 15. Trofej Beograda na Tašmajdanu

Skokovi u vodu: 15. Trofej Beograda na Tašmajdanu

Jedino takmičenje u Srbiji u skokovima u vodu u kalendaru LEN-a, 15 Trofej Beograda ispisaće ovog vikenda (1. i 2. aprila 2017) na Tašmajdanu svoju najsjajniju stranicu.

Iz sedam zemalja učestvovaće čak 130 takmičara u juniorskoj, kadetskoj i pionirskoj konkurenciji, a taj rekord prati podatak da se po listi učesnika može reći da će biti i najkvalitetniji i to u jubilarnom 15. izdanju.

Iz Ukrajine stiže Harkov, klub koji je iznedrio i osvajače olimpijskih medalja. Izuzetna saradnja i prijateljski odnosi učinili su da iz Hrvatske i Sofije stižu izuzetno brojne ekipe.Za dž

Skakači iz Zadra, Rijeke, Zagreba i Vitoše već su se dokazali na jakim međunarodnim takmičenjima tako da će u Beogradu osvojiti veliki broj medalja. Na prošlogodišnjem takmičenju najjači utisak ostavili su kadeti Steaue, a sada trener te dece predvodi klub Trijumf.

Mađari su ove godine domaćini Svetskog prvenstva i ovog puta dolaze u većem broju nego obično sa čak tri kluba. I po prvi put u Beogradu pojaviće se predstavnici Švedske, čije boje će braniti njihov najbolji klub Neptun.

… i četiri beogradska kluba

Ali neće se srpski skakači zadovoljiti samo ulogom dobrog domaćina.

Učestvovaće četiri beogradska kluba, Čukarički, Taš Palilula, Vračar i Fontana Vuleks, a u borbu za medalju očekuje se da će se uključiti Marija Jokić, Anja Miljević, Đorđe Miletić, Ivan Nikolić (juniori), Stela Džimović, Tara Nikolić, Nikola Paraušić, Kozma Stajić (kadeti) i Tara Vesić (pionirka).

Za većinu naših reprezentativaca ciljno takmičenje u sezoni je Balkansko prvenstvo koje će se krajem maja održati u Beogradu.
Ulaz za gledaoce je besplatan, a satnica turnira je…
subota od 9.00 do 14.00 i od 16.00 do 21.00 i
nedelja od 9.00 do 14.00.

(danubeogradu.rs)