Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Svetski dan džeza uz koncert Irene Blagojević

Svetski dan džeza uz koncert Irene Blagojević

Svetski dan džeza Dom omladine Beograda će obeležiti koncertom Irene Blagojević 30. aprila od 21.00.

 

Svetski dan džeza širom sveta se obeležava svakog 30. aprila kao zvaničan UNESCO praznik. Dom omladine Beograda i Beogradski džez festival već petnaest godina redovno obeležavaju ovaj dan organizovanjem džez koncerata sa ciljem popularizacije ove vrste muzike.

Irena Blagojević je džez, pop i soul vokal. Nedavno je objavila svoj drugi album, pod nazivom „Blistavi grad“, koji je predstavljen na Beogradskom džez festivalu 2016. Album je rađen u džez-pop žanru, u kom Irena prednjači na domaćoj sceni, nametnuvši se kao zreo vokalista, ali i kompozitor, aranžer i tekstopisac.


Između dva albuma objavila je i singlove „Lonely Days“ na engleskom i „Memories of You“, ali je istovremeno negovala i koncertne i klupske nastupe. Ona redovno nastupa po prestoničkim džez lokalima, tako da je beogradska publika upoznata sa njenim radom.

Kako iz Doma omladine poručuju, ovaj koncert zainteresovaće ne samo ljubitelje džeza, već i mnogo širu publiku koja rado sluša Irenu Blagojević i prati njene nastupe.

Cena ulaznica je 400 RSD i možete ih nabaviti preko Eventim Serbia i u Domu omladine Beograda.  (danubeogradu.rs; Katarina Tomović)

Uređuje: DuB volonteri