Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Dev Bhoomi – Zemlja bogova
U bioskopima: Zemlja bogova

U bioskopima: Dev Bhoomi – Zemlja bogova

Od 9. marta u bioskopima će se prikazivati film Gorana Paskaljevića „Dev Bhoomi / Zemlja bogova“.

Premijera je u Dvorani Kulturnog centra Beograda, 9. marta od 18.00 i 21.00. Film će biti prikazan u okviru Svetske nedelje, organizovane pod potkroviteljstvom Ujedinjenih nacija, koja se održava istovremeno u Njujorku, Parizu i Bangkoku kao deo medijske borbe za jednakost prava muškaraca i žena. Premijeri će prisustvovati i Raj​ Zutshi, jedan od glumaca iz filma.

„Zemlja bogova“ govori o Rahulu čiji povratak u rodno selo, oživljava mračne uspomene i raspiruje svađe. Rahul mora da se suoči sa svetom punim predrasuda, u kome žene nemaju pravo da odlučuju o vlastitim sudbinama.

Prva indijsko-srpska produkcija

„Zemlja bogova“ je snimljena u potpunosti u Himalajima, na hindu jeziku, sa indijskom glumačkom ekipom predvođenom Viktorom Banerdžijem. Ovo je prva indijsko-srpska produkcija.

Film je imao svetsku premijeru na filmskom festivalu u Torontu, u selekciji „Masters – filmski velikani današnjice“.

Objavljeno je da je „Amazon“ otkupio prava na prikazivanje Paskaljevićevog filma širom sveta, a početak distribucije zakazan je za 15. mart. Radi se o „Video on Demand“ (VOD) pravima, što znači da će posle bioskopskog i televizijskog prikazivanja u istom danu film biti dostupan u 146 zemalja putem kupovine na internetu, pojasnio je Goran Paskaljević. (danubeogradu.rs)

Naziv originala: Dev Bhoomi / Zemlja bogova. Scenario i režija: Goran Paskaljević. Koscenarista: Victor Banerjee. Direktor fotografije: Milan Spasić. Države i godina proizvodnje: Srbija, Indija; 2016. Žanr: drama. Trajanje: 92 minuta. Glavne uloge: Victor Banerjee, Geetanjali Thapa, Uttara Baokar, Raj Zutshi.

https://youtu.be/9xYmawzvoco

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.