Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Lepotica i zver
"Lepotica i zver", igrani rimejk animiranog filma
"Lepotica i zver", igrani rimejk animiranog filma

U bioskopima: Lepotica i zver

Verzija koju svakako treba videti, u najkraćem je opis američkog filma „Lepotica i zver“ sa impresivnom listom glumaca, koji u bioskope stiže u četvrtak, 16. marta.

Igrana adaptacija istoimenog Diznijevog animiranog filma iz 1991. godine, nastalog po čuvenoj francuskoj bajci iz 18. veka autorke Žan Mari Le Prins de Bomon, ovoga puta likove preoblikuje za modernu publiku, ali ostaje verna originalnoj muzici, dopunjenoj sa nekoliko novih pesama.

“Lepotica i zver” je bajkovita priča o putovanju Bele, pametne, lepe i nezavisne mlade žene koju je zarobila zver u zamku. Uprkos strahu, ona će se sprijateljiti sa začaranom poslugom zamka, naučiće da prevaziđe odvratnu spoljašnjost zveri i shvatiće da se dobrodušni pravi princ nalazi unutra.

U filmu igraju Ema Votson u ulozi Bele, Den Stivens u ulozi Zveri, Luk Evans u ulozi Gastona, zgodnog, ali površnog seljaka koji zavodi Belu, oskarovac Kevin Klajn u ulozi Morisa, Belinog ekscentričnog oca. Tu su i Juan Mekgregor u ulozi Lumijera (svećnjaka), nominovan za Oskara Stenli Tuči kao Kadenza (cimbal), šestostruka dobitnica nagrade Toni, Odra Mekdonald u ulozi madam De Garderob (ormara) nominovan za Oskara Ian Makelen kao Kogsvort (sat iznad kamina) i dvostruka dobitnica Oskara Ema Tomson u ulozi čajnika, gđe Pots.

(danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: Beauty and the Beast / Lepotica i zver. Dužina trajanja filma: 132 minuta. Žanr: fantazija. Država i godina proizvodnje: USA / 2017. Režija: Bill Condon. Uloge: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Josh Gad, Ian McKellan, Emma Thompson.