Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Noćne zveri

U bioskopima: Noćne zveri

Od četvrtka 23. marta publika u domaćim bioskopima ima priliku da vidi film „Noćne zveri“, nagrađivani i za priznanja višestruko nominovani psihološki triler, u režiji i po scenariju Toma Forda.

Među najvažnijim priznanjima je Srebrni lavVelika nagrada žirija na Festivalu u Veneciji 2016. godine i nominacija Majkla Šenona za Oskara za najbolju sporednu ulogu.

Suzan Morou, galeristkinja iz Los Anđelesa (Ejmi Adams), živi neverovatno privilegovanim, ali neispunjenim životom sa svojim mužem Hatonom Morouom (Armi Hamer). Jednog vikenda, kad Haton ode na jedno od svojih čestih poslovnih putovanja, Suzan će dobiti neočekivani paket u kom se nalazi roman „Noćne zveri“, koji je napisao njen bivši muž Edvard Šefild (Džejk Džilenhal), s kojim nije imala kontakt godinama.

Edvard u propratnom pismu ohrabruje Suzan da pročita njegov rad i da ga kontaktira kad bude došao u grad. Sama noću u krevetu, Suzan počinje da ga čita. Roman je posvećen njoj… …ali njegov sadržaj je nasilan i poražavajući. Dok Suzan čita, ona je duboko dirnuta Edvardovim stilom pisanja, toliko da ne može a da se ne seti najprivatnijih momenata svoje ljubavne priče s autorom. Pokušavajući da sagleda duboko sebe, izvan blještave fasade života i karijere koju je stvorila, Suzan sve više doživljava ovu knjigu kao priču o osveti, priču koja je tera da preispita izbore koje je donela i ponovo rasplamsa ljubav za koju se plašila da je izgubljena… Za sve to vreme priča dostiže kulminaciju u kojoj će biti definisana junakinju romana, i ona sama.

(danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: Nocturnal Animals / Noćne zveri. Dužina trajanja filma: 116 minuta. Žanr: drama, triler. Država i godina proizvodnje: USA / 2016. Režija: Tom Ford. Uloge: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon.