Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Viking
U bioskopima: Viking

U bioskopima: Viking

Od 23. marta u bioskopima će se prikazivati ruski istorijski film „Viking“. Premijera filma će biti u utorak, 21. marta od 20.00, u bioskopu Cineplexx Ušće SC.

To je bio svet nestvarene i veličanstvene prirode, kada je čovek bio slab i obožavao je prirodu da bi se održao u životu. Surovi predeli fjordova i beskrajna snaga Ledenog okeana razvijala je u starosedeocima osećaj samopoštovanja i želje da budu dostojni ovog sveta. Ta strast ih je održavala u ovim krajevima Zemlje. Tako su postali Vikinzi.

Iz vremena teških mačeva i tamnih zakona krvi, pritisak velikog haosa bio je povod da neki postanu heroji. Iz Srednjeg veka dolazi nam priča koja je promenila Rusiju zauvek…

Princ – izgnanik – viking

Kijevska Rusija, krajem 10. veka… Posle smrti oca, vladara Kijevske Rusije, mladi knez je prinuđen na izgnanstvo.

U izgnanstvu okuplja vojsku nadajući se da će ponovo osvojiti Novgorod ali se na tom putu suočava sa moćnim Vizantijskim snagama.

Reditelj Andrej Kravčuk približava nam ovu priču:
– Naš film je priča o princu koji je stvorio rusku državu. Njegovi preci su došli iz Skandinavije. Govorimo o našim korenima, o onima koji su uspeli da ujedine narode i da stvore novu zemlju. U njihovim venama tekla je ne samo krv Slovena, već i Vikinga. Snimili smo spektakularan film zasnovan na ozbiljnoj ljudskoj drami, a ispričali smo i priču o rođenju ljudske duše. I rođenju jedne države.

Producent Anatolij Maksimov dodaje:
– Obim i ideja našeg projekta nema konkurenciju u savremenoj ruskoj kinematografiji. Ovo predstavlja ogromnu odgovornost za nas. Iskustvo stečeno na prethodnim projektima omogućava nam da se nadamo da ćemo ponovo ostvariti zadatak koji smo postavili. (danubeogradu.rs)

Naziv filma: Viking. Dužina trajanja filma: 143 minuta. Država i godina proizvodnje: Rusija / 2016. Žanr: akcija, drama, istorijski. Uloge: Danila Kozlovski, Svetlana Kočenkova,Maksim Sukhanov, Igor Petrenko, Vladimir Jepifantsev, Andrej Smolijakov, Kiril Pletnev, Aleksandra Bortič. Reditelj: Andrej Kravčuk. Scenario: Andrej Kravčuk, Andrej Rubanov, Viktor Smirnov.