Naslovna » Izlasci » Festivali » Vitez fest i Nedelja viteštva 2017

Vitez fest i Nedelja viteštva 2017

Tradicionalna manifestacija Vitez fest ali i nedelja viteštva biće najavljene i ovog vikenda, 1. i 2. aprila.

Naime, viteška straža ispred Stambol kapije u Gornjem gradu Beogradske tvrđave, biće postavljena u subotu i nedelju od 12.00 do 17.00 i tako će najaviti predstojeći viteški spektakl Vitez fest 2017.

Posetioci Beogradske tvrđave prisustvovaće ceremoniji postavljanja i smene viteške straže (smena se vrši na svakih sat vremena) i biće u prilici da se slikaju sa vitezovima ali i plemkinjama koje će delite promotivni materijal u Knez Mihailovoj i po Beogradskoj tvrđavi.Za dž

Vitez fest na Tvrđavi

Ove godine Vitez fest biće održan 8. i 9. aprila na Beogradskoj tvrđavi na velike hrišćanske praznike – Vrbice i Cveti.

Vitez festu prethodi Nedelja viteštva od 3. do 9. aprila. U ovom periodu biće održana predavanja najeminentnijih arheologa, arhitekata, istoričara, stručnjaka srednjovekovne istorije, biće prikazani viteški filmovi i održan gala koncert na Beogradskoj tvrđavi.

Koncertom 7. aprila od 20.00 sa stranim gostima i domaćim zvezdama na Blagovesti biće otvoren Vitez fest.

Učestvovaće Bora Đorđević, ansambl Renesans, Orkestar Jovana Maljokovića, grupa Biber, instrumentalista iz Rusije Egor Streljnikov, Snežana Babić, operski solista Tanja Andrijić, vitezovi iz celog sveta. Očekuje se i vatromet u organizaciji princa Đorđa Karađorđevića.

Pod šatorima viteške družine predstaviće oružja, oklope, novac, ali i demonstriraće borbe, mačevanje, lukostreličarenje, jahanje i druge veštine. Biće održane prezentacije zdrave hrane i drevnih specijaliteta, starih zanata i narodnih običaja.

Umetničke programe činiće izložbe slikara, vajara, kaligrafa, ikonopisaca, arhitekata, a u okviru turističkih programa biće ponuđene ture obilazaka najznačajnijih srpskih tvrđava.

Svi programi su besplatni. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.