Naslovna » BG svaštara » Nauka » Beograd dobija Naučni klub 6. aprila

Beograd dobija Naučni klub 6. aprila

 Naučni klub Beograd biće otvoren 6. aprila u Ulici Kralja Petra 46. Klub će predstavljati inovativno mesto gde se na savremen način susreću nauka i građani, znanje i radoznalost, ideja i njena tehnološka primena.

Naučni klub Beograd se nalazi u zoni koju su obeležile srpska nauka i kultura, blizu Univerziteta u Beogradu, uz Biblioteku grada, Kolarac, Kinoteku i Etnografski muzej.
U Naučnom klubu Centar za promociju nauke i njegovi partneri se svakog dana organizovati raznovrsne koji će biti svakome dostupni.
Dan u Naučnom klubu počinje interaktivnim dečjim radionicama za đake i nastavnike, a potom se pretvara u okupljalište studenata, studentskih sekcija i organizacija mladih. U popodnevnim satima gosti polaznike najrazličitijih radionica, obuka i seminara. Popularni večernji programi predstavljaju naučnike, naučna znanja i otkrića svim građanima kroz originalne sadržaje, interakciju, film, muziku, predavanja i tribine.
Gost Naučnog kluba Beograd nakon otvaranja biće i Sedrik Vilani, francuski matematičar i jedan od najpoznatijih matematičara na svetu, dobitnik Fildsove medalje, koja je u svetu matematike poput Nobelove nagrade.

Odbrojavanje do otvaranja Naučnog kluba http://nk.cpn.rs/.