Naslovna » Izlasci » Festivali » Beogradski festival stripa TRAS! od 12. do 14. maja

Beogradski festival stripa TRAS! od 12. do 14. maja

Prvi Beogradski festival stripa TRAS! održaće se od 12. do 14. maja na platou ispred i u okviru Centra za kulturu Vlada Divljan, kod Hale Pionir.

„Otac“ Martija Misterije i sigurno jedno od najvećih imena scenarija stripa – Alfredo Kasteli /Alfredo Castelli/ biće gost 1. izdanja Beogradskog festivala stripa TRAS!

Pored tvorca „Detektiva nemogućeg“, na prvo izdanje TRAS-a stižu još dvojica Italijana, crtači Mauro Laurenti i Valter Venturi /Walter Venturi/, obojica našoj publici najpoznatija po radu na Zagoru.

Iz regiona, iz Zagreba, dolazi Štef Bartolić, poznat po kontraverznom izdanju „Dick Long“, dok će se od domaćih crtača, publici predstaviti uspešni ilustratori Miroljub Milutinović Brada, Siniša Radović i Jovan Ukropina, koji rade za francuske i italijanske izdavače.

Pored izuzetnih gostiju TRAS! će činiti i izložbe, velika berza stripova, radionice, filmske projekcije, žurke…

Festival organizuju kultna beogradska Knjižara Alan Ford i Paralel festival, a uz podršku izdavčke kuće Veseli četvrtak, kao i brojnih kolega i prijatelja među kojima su i: Politikin zabavnik, System Comics, Phoenix Press, Besna kobila.

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.