Naslovna » Izlasci » Festivali » Dan vinila, u svetu i u Čumiću, 22. aprila
Dan vinila i u Beogradu

Dan vinila, u svetu i u Čumiću, 22. aprila

Besplatna zabava posvećena muzici i gramofonskim pločama, kojom se obeležava svetski Dan vinila, najavljena je za subotu 22. april, od podneva do 20 časova, u Čumićevom sokačetu.

Organizatori, Paralel festival i Mascom Store, pripremili su niz programa na praznik prodavnica ploča, muzike, vinila i kolekcionarstva, ustanovljen pre tačno deset godina.

Prodavnica ploča Mascom Store, koja je registrovana i na zvaničnoj RSD listi, biće u centru muzičkih dešavanja, a pridružuju joj se i autentična radnja orijentalnih začina Spice-Up, galerija Nešović Fine Arts, kao i nekolicina nezavisnih kreatora iz Belgrade Design District-a.

Radnja Spice-Up će na trg u Čumiću izneti svoje egzotične začinske đakonije i biti na usluzi posetiocima, koji će moći da saznaju najzanimljivije priče o začinima i njihovoj upotrebi u svakodnevnoj kuhinji.

Proslavu ljubavi prema kolekcionarstvu obeležiće velika berza ploča, na koju dolaze i gosti iz Yugovinyl-a.

ProgramZa dž

12.00-19.00 Velika berza ploča

12.00 Otvaranje uz nastup dečijeg DFhora, koji peva obrade rok pesama
13.00 Koncertna promocija novog albuma Bojane Vunturišević „Daljine“, koji izdaje Mascom etiketa.
13.30 Muzički znalci i ljubitelji ploča – sportisti, glumci, novinari…, na gramofonu puštaju svoje omiljene vinile, sve do 19 časova
14.00 Muzička radionica za mlade, Tamare Ristić Kezz
19.00 Izložba rok fotografija Aleksandra Zeca, u Nešović Fine Arts galeriji

Paralelno sa programom, na Facebook event strani (web.facebook.com/events/1674299096207785/) biće objavljivana i specijalna RSD izdanja, koja će tog dana biti dostupna u Mascom Store prodavnici.

Organizarori podsećaju da treba obratiti pažnju na red vožnje, s obzirom na to da se istog dana dešava i Beogradski maraton i poručuju: Vidimo se u Čumiću i slobodno ponesite ploče 🙂

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.