Izdvajamo
Naslovna » Izlasci » Pozorište » Fantom iz Opere u Pozorištu na Terazijama

Fantom iz Opere u Pozorištu na Terazijama

U Pozorištu na Terazijama danas je održana prva čitaća proba hit mjuzikla ‘’Fantom iz Opere’’, jednog od najpoznatijih naslova u istoriji mjuzikla. „Fantom iz Opere“ važi za najpopularniji i najkompleksniji mjuzikl u celini, s toga je dobijanje licence za njegovo izvođenje istinsko priznanje za svako pozorište i potvrda visokog nivoa dostignutog standarda izvođenja.

Uloga Fantoma poverena je Slobodanu Stefanoviću, u alternaciji sa Nikolom Bulatovićem. Na audiciji održanoj 17. i 18. marta za dve ženske i dve muške uloge, od preko 100 prijavljenih, u uži izbor je ušlo 14 kandidata. Za ulogu Kristin izabrana je sedamnaestogodišnja Marta Hadžimanov, u alternaciji sa Mirjanom Matić. Raul je Ivan Marković, u alternaciji sa Slavenom Došlom. Ulogu Karlote tumače prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Snežana Savičić Sekulić i Mirjana Stojanović, dok je Pjanđi Ljubomir Popović.

U podeli su i članovi i stalni saradnici našeg pozorišta Dragan Vujić Vujke (Žozef Buke), Milan Antonić (Gospodin Firman), Dušan Šida ( Gospodin Andre), Milena Vasić / Ivana Popović (Madam Žiri), Dušan Kaličanin (gospodin Rejer), Milena Živanović / Iva Stefanović (Meg), Božidar Bole Stošić (Gospodin Lefevr), Ljubiša Dinčić (Aukcionar), Marko Pantelić (Don Atilo / Pasarino), Milan Gromilić (Policajac)

U predstavi učestvuju balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama. Premijera je planirana za oktobar mesec 2017. godine.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.