Naslovna » Izlasci » Film » Film ‚‚Kozje uši“ od 25. aprila u bioskopima

Film ‚‚Kozje uši“ od 25. aprila u bioskopima

Premijera dugometražnog igranog filma ‚‚Kozje uši” biće prikazana u Sava Centru 25. aprila od 20.30 časova.

Film u režiji Marka Kostića, nastao je po istoimenom romanu Vladislave Vojnović.

Od 26. aprila film će biti premijerno prikazan u novosadskom bioskopu ‚‚Arena Cineplex”, a od 27. aprila će se naći na redovnom repertoaru svih većih bioskopa širom zemlje.

Kozje uši – O čemu se tu radi?

Ovo je priča o borbi za opstanak. Baba Stojanka, glavna junakinja koju je glumi Gorica Popović, sticajem okolnosti morala je da se vrati iz grada i studija u rodno selo. Sada, u svojim šezdesetim godinama, u južnom Banatu odgaja dvoje unuka, čiji su roditelji otišli u inostranstvo da rade. Baba Stojanka nema kontakt sa ćerkom koja je odavno otišla u Ameriku i pati zbog toga.

Iako je rođena u selu, Stojanka se nikako ne uklapa u seoski mentalitet, pa njen karakter u sudaru sa sredinom u kojoj živi daje dosta povoda za smeh. Sin i snaja ne šalju pare i retko se uopšte javljaju, pa baba Stoja, kroz niz tragikomičnih situacija, pokušava da kupi unucima nove patike, bicikl, popravi krov na kući koji prokišnjava, zaradi gledajući u šolju, nameštajući iščašene ruke i noge, postavljajući zamke za zečeve u šumi…

U pitanju je dirljiva priča koja prati borbu jedne bake sa surovom dašanjicom i pritiscima društva u kojem živimo.

Ipak, film bez malo začina ljubavnom pričom ne bi bio film pa tako i ‚‚Kozje uši“ ljubav nije zaobišla. U filmu će se pojaviti i Stojankina neprežaljena ljubav iz mladosti, seoski sveštenik, lovac, odbegla deca…

Kozje uši – uloge

Rame uz rame na bioskopskom platnu sa Goricom Popović naći će se i Slobodan Ćustić, Milica Spasojević, Nikola Kojo, Sergej i Branislav Trifunović, Tomislav Trifunović, Goran Radaković, Anđelka Prpić, Ivan Mihailović i mnogi drugi.

Autorka romana Vladislava Vojnović je scenarista i producent ovog filma uz direktora fotografije Miloša Spasojevića.  (danubeogradu.rs; Katarina Tomović)