Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » KC Grad: Mike Parker’s Trio Theory, 19. aprila

KC Grad: Mike Parker’s Trio Theory, 19. aprila

U okviru svoje prolećne evropske turneje, džez trio Mike Parker’s Trio Theory nastupa u sredu 19. aprila od 21 čas u Kulturnom centru Grad.

Publika u Beogradu ima priliku da čuje vrsne muzičare – sastav čine Mike Parker, basista i kompozitor iz Njujorka, Frank Parker, basista Kurt Elling kvarteta (čak dva puta nominovan za prestižnu Gremi nagradu), i Slawek Pezda, tenor saksofonista iz Krakova.

Njihova neverovatna muzička energija čini sintezu svih muzičkih žanrova: od sirove energije roka preko suptilnosti klasične muzike do avangardnih ritmičnih varijacija karakterističnih za moderni džez. Prestižni džez časopis JazzPRESS ocenio je muziku trija kao sve ono što bi džez trebalo da bude: originalan, svež, nepredvidljiv, simbiotičan u grupnoj improvizaciji, a uz sve to začinjen dobrim smislom za humor.

Mike Parker’s Trio Theory je otpočeo nastupe u novembru 2014. godine, radeći maratonsku turneju: 27 koncerata za 27 dana. Do sada su svirali na preko 100 nastupa u šest zemalja, uključujući Krokus džez festival u Poljskoj, Jazzinec festival u Češkoj, mađarski MediaWave, Internacionalni džez festival Targu Mures u Rumuniji. Aprila 2016. godine izdaju Parkerov treći album pod nazivom Alive Out There, koji predstavlja live snimak njihove jesenje turneje iz 2015. godine.

U Beograd stižu posle nastupa u Slovačkoj, Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Subotici (16. aprila) i Novom Sadu (18. aprila), a zatim nastavljaju sa koncertima u Rumuniji i Mađarskoj…

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković