Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Međunarodni sajam građevinarstva od 19. do 23. aprila

Međunarodni sajam građevinarstva od 19. do 23. aprila

Ove godine u 43. izdanju, Međunarodni sajam građevinarstva (South East Europe Belgrade Building Expo, SEEBBE) biće održan od utorka 19. do nedelje 23. aprila na Beogradskom sajmu.

Najveći sajam građevinske industrije u jugoistočnoj Evropi okupiće 570 izlagača iz 26 zemalja, a prema procenama organizatora očekuje se poseta više od 36 hiljada ljudi.

Međunarodni sajam građevinarstva prati 9. Međunarodni sajam kamena i prateće industrije Stoneexpo Serbia. Pored izlagača iz 20 zemalja predstaviće se umetničke kolonije i biće organizovana stručna predavanja. Za sredu 19. april zakazano je i otvaranje izložbe „Kamenistrip“. Izložbu organizuju Udruženje stripskih umetnika Srbije i Udruženje „Kamen Srbije“.

U okviru 43. Međunarodnog sajma građevinarstva biće održana izložba „Dani arhitekture – Beograd budućnosti“, koja predstavlja 40 najznačajnijih arhitektonskih projekata, planiranih za gradnju u srpskoj prestonici.

Pored Beograda na vodi biće prikazani: Ada Moll, Hotel Hilton, T.C. Rajićeva, Prokop – železnička stanica Centar, stambeni blokovi 13 i 26, Central Garden, Nova gradska galerija, Filharmonija, Big fashion T.C, Trg Slavija, Muzej grada Beograda, novi Interkontinental, Delta mol Autokomanda, Terazijska terasa, nove autobuske stanice na Novom Beogradu, Airport City i poslovni centar Sirius, kao i drugi projekti koji će izmeniti izgled grada. Izložbu prati publikacija „Beograd budućnosti“, na 200 strana.

Ovogodišnji sajam biće održan u halama 1, 1a, 2, 3, 3a, 4 i na otvorenom prostoru ispred hala.

Sajam obuhvata najrazličitije segmente građevinske industrije – od istraživanja i projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata. Upotpunjuju ga različiti načini adaptacije, rekonstrukcije i restauracije, kao i promocija starih zanata koji su druga krajnost savremenim informacionim tehnologijama i modernom upravljanju projektima. Kao finalna delatnost, deo Sajma građevinarstva je i opremanje enterijera.

Učesnici manifestacije su svi eminentni domaći i strani građevinski proizvođači, distributeri i trgovci opremom i materijalima. Oni za posetioce svake godine pripreme posebne popuste i specijalne uslove plaćanja proizvoda i usluga. U toku manifestacije stručnjaci će davati besplatne savete za uređenje enterijera i odgovarati na pitanja zainteresovanih.

Tradicionalno će biti dodeljene nagrade “Posebno priznanje” i “Nova vizura” u pet kategorija.

Radno vreme manifestacije:
od srede 19. aprila do subote 22. aprila – od 10 do 19 časova,
u nedelju 23. aprila – od 10 do 17 časova

Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, za grupne posete (dolazak više od 20 osoba) 200 dinara. Grupna ulaznica za đake, studente i profesore iznosi 100 dinara. Za kupovinu grupnih ulaznica potrebno je dostaviti spisak osoba sa punim imenom i prezimenom, overen pečatom firme i potpisom ovlašćenog lica.

Cena parkinga je 100 dinara po satu.

(danubeogradu.rs)