Naslovna » Izlasci » Pozorište » Mjuzikl ‚‚Ljubav i moda“ u Madlenianumu

Mjuzikl ‚‚Ljubav i moda“ u Madlenianumu

Mjuzikl ‚‚Ljubav i moda“ biće premijerno izveden na sceni Madlenianuma 27. aprila, dok je repriza zakazana za dan kasnije – 28. april. 

U pitanju je romantična komedija, čija se realizacija oslanja na mlade umetničke snage. ‚‚Ljubav i moda“, po tekstu Staše Koprivice, a u režiji Aleksandra Nikolića, predstavlja lepršavu, zanosnu ljubavnu priča iz 1960. godine, koju upotpunjava muzika karakteristična za to vreme.

Ljubav i moda – romantična komedija 60-ih

Na čelu dve suparničke modne kuće posleratnog Beograda, Jugošika i Jugomode, nalaze se bivši supružnici – Direktor i Direktorka. Njihovo rivalstvo podstiče ova dva mlada i smela preduzeća da napreduju, ali i da svi zaposleni neizmerno pate zbog njihovog sukoba, borbi i smicalica. Ono što niko ne zna jeste da u srži tog sukoba stoji Rođak, namazani muljator spreman na sve kako bi obe firme uništio i osnovao svoj jedinstveni Jugoteks.

Ono što, sa druge strane, Rođak ne zna, jeste da se između Sonje, Direktorkine i Direktorove ćerke i Bore, Jugošikovog glavnog dizajnera – rađa ljubav. Taj momenat neplaniranog izliva emocija poremetiće sve planove ove dve modne kuće i svih koji tu rade, značajno promeniti planove za konkurentske modne revije, i iznad svega – dodatno otežati Rođaku da izvrši svoj pakleni naum.

Uloge

Nina Janković

Katarina Gojković

Branislav Tomašević

Nebojša Milovanović

Tamara Aleksić

Stevan Piale

Andrija Daničić

Iva Stefanović

Ana Stojanović

Tatjana Dimitrijević

Pored pomenutih glumaca, ovaj mjuzikl će upotpuniti i vokali Dušan Šarenac, Tijana Ranđelović i Maja Živković, kao i baletski igrači: Nemanja Pražić, Miloš Jadžić, Goran Vidaić, Vukan Belojević, Dunja Stanković, Helena Petrović, Neda Popović i Tara Tomašić.

U projektu su angažovani muzičari Luka Jovičić (bubanj), Milovan Paunović (klavir), Miladin Stojković (kontrabas), Pavle Popov (gitara),

Nikola Mirosavić (truba), Saška Veljković (trombon), Ivan Teofilović (tenor saksofon) i Andrija Daničić (alt saksofon).

Na čelu produkcije Kako vam drago  stoji producent koji je istovremeno i nosilac jedne od glavnih uloga Andrija Daničić. (danubeogradu.rs; Katarina Tomović)

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.