Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Pickbox: Ovaj Uskrs uz drugačije serije i filmove
Pickbox za Uskrs: Pirati sa Kariba
Pickbox za Uskrs: Pirati sa Kariba

Pickbox: Ovaj Uskrs uz drugačije serije i filmove

Tu je Uskrs, a u neizbežan deo svakog porodičnog okupljanja spada i gledanje serija i filmova sa prazničnom tematikom.

Za razliku od Božića koji je uveliko tematizovan na malim ekranima, Uskrs je ostao pomalo zapostavljen i malo je filmova za koje možemo reći da su baš uskršnji.

Pogotovo ako želite da pobegnete od beskrajnih interpretacija priča religijske tematike, čini se da Uskrs baš i nema onu magičnu atmosferu koju ima Božić.

Ipak, ovaj Uskrs može da bude savršeno vreme za bekstvo od klasičnih religijskih filmova koji će se sigurno ukazati na jednoj od klasičnih televizija, a možete da pribegnete gledanju raznolikih serija, filmova i crtaća uz koje će doslovno cela porodica moći da bude na okupu.

Ako se pitate gde da nađete takve sadržaje, potražite Pickbox, domaću striming videoteku.

Serije

Fosterovi (The Fosters)

Ako ste mislili da je vaša porodica neobična, morate da pogledate ovu zanimljivu porodicu. Ako ste mislili da je vaša porodica previše obična, videćete da se i neobične porodice nose sa običnim problemima.

Stef Adams Foster je policajka, a njena supruga Lena Adams Foster zamenica direktora škole. Njihovu porodicu čine Stefin sin Brendon iz prethodnog braka, usvojeni blizanci Marijana i Hezus, a nedavno su im se pridružili i Džad i njegova sestra Kali.

Ukratko, velika porodica, veliki problemi.

Pickbox za Uskrs: Fosterovi
Pickbox za Uskrs: Fosterovi

Bez mozga (Braindead)

Ako ste uvek bili uvereni da političari nisu ista bića kao ostali ljudi, ova serija će vas odvesti još dalje od tog uverenja.

Humoristički triler smešten u haotični svet politike glavnog američkog grada donosi priču o članovima Kongresa kojima bube jedu mozak.

„Bez mozga“ je mnogo više od obične serije, to je parodija o politici, a ako se odavno niste smejali, smeh je uz ovu seriju zagarantovan.

Doktor Hu (Doctor Who)

Ako još niste, vreme je da upoznate jednog potpuno drugačijeg doktora. Doktor Hu je vanzemaljac i samotnjak, poznat po svojstvenom načinu logičkog zaključivanja.

Doktor Hu i njegova pomoćnica uvek dele posebnu vezu dok putuju kroz vreme i prostor i susreću se sa bićima i situacijama koje je teško i zamisliti.

Serija je privukla veoma veliki broj poklonika tokom tolikih godina prikazivanja i s pravom stekla status kultne naučno-fantastične serije. „Doktor Hu“ je serija u kojoj će uživati cela porodica.

Filmovi

Pirati sa Kariba (Pirates of the Caribbean)

Nema onoga ko nije čuo za gusarskog avanturistu Džeka Speroua, a ako niste u cugu pogledali sva četiri nastavka Pirata sa Kariba, sada to napokon možete. A ako vam kažemo da je Džoni Dep svoju ulogu zasnovao na legendarnom gitaristi Roling Stounsa Kitu Ričardsu, sigurno ćete ove filmove i Džeka Speroua gledati drugim očima.

Bogovi su pali na teme (Gods Must be Crazy)

Film „Bogovi su pali na teme“ star je 37 godina, ali uvek je dobrodošao na porodičnom repertoaru.

Humoristički film o plemenu u Africi koje živi srećnim životom, sve dok jednog dana iz aviona ne padne flaša koka-kole. Dok se seljani bore ko će da zadrži ovu neobičnu stvar, plemenski vođa odluči da flašu vrati bogovima da bi vratio mir.

Zagarantovan smeh za velike i male uz ovu kultnu komediju iz osamdesetih.

Pickbox za Uskrs: Bogovi su pali na teme
Pickbox za Uskrs: Bogovi su pali na teme

Moji problematični praznici (RV)

Svako voli putovanja, ali film sa Robinom Vilijamsom će vas možda podstaći da za ove praznike ostanete kod kuće. Jer putovanje na koje Bob Monro odvede porodicu od samog početka donosi nevolje.

Nakon što im obeća da će ih odvesti na porodično letovanje na Havaje, Bob naprasno promeni njihov plan i umesto nedelju dana u tropskom raju, povede ih na putovanje u Kolorado u kamp-prikolici. I sve ono što može da pođe naopako, zaista i pođe.

Crtani filmovi

Priča o igračkama (Toy Story)

Jedan od najzanimljivijih crtanih filmova koje vaši najmlađi mogu da gledaju je „Priča o igračkama“ u tri nastavka.

Kad u sobi dečaka Endija ožive igračke koje poseduje, sve se promeni. Vođa Endijevih igračaka je kauboj Vudi kog trenutno zabrinjava preseljenje za koje se Endijeva porodica priprema. Upravo zbog preseljenja Endijevi roditelji odluče da mu prirede raniju proslavu skorašnjeg rođendana, na kojoj on dobije novu akcionu figuricu, svemirskog rendžera po imenu Baz Lajtjir.

Tu počinju problemi, a avanture igračaka su zaista zanimljive.

Pickbox za Uskrs: Priča o igračkama
Pickbox za Uskrs: Priča o igračkama

Lilo i Stič (Lilo & Stitch)

Na prelepom tropskom havajskom ostrvu, usamljena devojčica po imenu Lilo usvoji maleno nevino štene kao ljubimca i nazove ga Stič. Tako barem ona misli.

Naime, Stič je zapravo opasan rezultat genetskog eksperimenta koji je pobegao sa nepoznate planete i njegovo jedino interesovanje za Lilo jeste da je iskoristi kao ljudski štit protiv vanzemaljskih lovaca na glave…

Zlatokosa i razbojnik (Tangled)

Jedna od najlepših i najmagičnijih princeza je Zlatokosa, devojka sa toliko dugom kosom, da može da je spusti niz kulu da bi se po njoj popeo princ.

Stara vila po imenu Majka Gotel otkrije cvet sa moćima isceljenja koje iskoristi da bi ostala mlada stotinama godina. Gotel mladoj princezi uspe da odseče pramen kose, ali vidi da kosa tada gubi moć, zato otme princezu koju nazove Zlatokosa i zatvori je daleko od svih u kulu gde je godinama krije do 18. rođendana kad na nju slučajno naleti Flin…

Gledajte na Pickboxu, u Pickbox Video klubu na mts TV-u i na Pickboxu u sklopu SBB-a. (danubeogradu.rs)