Naslovna » Izlasci » Uskrs u Beogradu od 8. do 16. aprila
Uskrs u Beogradu

Uskrs u Beogradu od 8. do 16. aprila

Na Trgu Nikole Pašiće, prvi put u prestonici, biće održana manifestacija Uskrs u Beogradu od 8. do 16. aprila.

Na manifestaciji učestvuje oko 50 izlagača koji će građanima ponuditi različite proizvode i aktivnosti. Program uključuje i kreativne radionice za decu i odrasle, modne revije, izložbe umetničkih slika, nastupe uličnih zabavljača, žonglera, klovnova, plesača, animatora, dečijih horova.

Takođe, na platou Trga Nikole Pašića u ukrasnim kućicama biće predstavljene različite delatnosti – od gastronomije, vinarstva pa do ponude umetničkih i dekorativnih predmeta namenjenih hrišćanskom prazniku.Za dž

Besplatan Uskrs u Beogradu

Ulaz na ovu manifestaciju, koja ima ambiciju da nam oboji i svaki naredni Uskrs sličnim aktivnostima biće besplatan, dok će na više punktova u gradu biti potavljene praznične instalacije, koje će zainteresovane Beograđane i njihove goste za vreme praznika upućivati ka centralnoj manifestaciji.

Instalacije će biti postavljene na Trgu republike, na početku Knez Mihailove ulice, na Kalemegdanu, kod Saborne crkve i kod crkve Svetog Marka.

– Želja nam je bila da priuštimo Beogradu, Beograđanima, kao i svim našim gostima iz zemlje i inostranstva poseban ugođaj prazničnog duha i raspoloženja, slobodnim ulazom na ovakvu manifestaciju, gde će se sretati prošlost i sadašnjost, tradicija i namodernije tendencije, a sve to kroz narodno stvaralaštvo, umetnost, rukotvorine, gastronomske specijalitete i najbolja vina. Želimo da uz volju, entuzijazam i veliki trud mnogih naših izlagača i učesnika programa predstavimo najlepšu stranu Srbije i našeg glavnog grada, kakvu se trude za Uskrs da organizuju i imaju najveće evropske prestonice – izjavio je Goran Vesić, gradski menadžer.

Uskrs u Beogradu organizuje Grad Beograd i agencija „Star Media“, uz podršku i pokroviteljstvo kompanije „Stamevski – torte i kolači“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.