Naslovna » BG servis » Uskršnji praznici: Radno vreme
Radno vreme pijaca izmenjeno za praznike
Radno vreme pijaca izmenjeno za praznike

Uskršnji praznici: Radno vreme

U kalendaru državnih i verskih praznika četiri dana su obeležena kao Uskršnji praznici – Veliki petak, Velika subota, Uskrs i Uskrsni ponedeljak. Radno vreme trgovinskih i ugostiteljskih objekata je, uobičajeno, izmenjeno.

Sam dan Uskrsa, nedelja 16. april, za najveći broj  trgovinskih i ugostiteljskih objekata će biti neradni dan, a na Veliki petak, 14. aprila, radno vreme će biti skraćeno. U subotu 15. aprila i u ponedeljak 17. aprila gotovo svi tržni centri i drugi trgovinski objekti radiće u punom radnom vremenu.

Tržni centri u Beogradu

Aviv park Zvezdara
(Živka Davidovića 86)
Petak, 14. april, Veliki petak … od 10.00 do 18.00
Nedelja, 16. april, Uskrs … neradni dan

Delta City
(Jurija Gagarina 16)
Petak, 14. april, Veliki petak … od 10.00 do 18.00 (Cineplexx i Casina Favorit rade od 10.00 do 01.00; Galaktika od 10.00 do 23.00)
Nedelja, 16. april, Uskrs … neradni dan (Cineplexx i Casina Favorit rade od 10.00 do 01.00)

Zemun park
(Autoput za Novi Sad 124-126)
Petak, 14. april, Veliki petak … od 10.00 do 18.00
Nedelja, 16. april, Uskrs … neradni dan (EPIK igraonica radi od 10.00 do 22.00)

Mercator centar
(Bulevar umetnosti 4)
Nedelja, 16. april, Uskrs … neradni dan

Ušće SC
(Bulevar Mihajla Pupina 4)
Petak, 14. april, Veliki petak … od 10.00 do 18.00
Nedelja, 16. april, Uskrs … neradni dan

Radno vreme zanatskih, trgovinskih i ugostiteljskih objekata

Evo i zvaničnog saopštenja gradskog Sekretarijata za privredu.

Za vreme uskršnjih praznika, privredni subjekti koji obavljaju zanatsku, trgovinsku i ugostiteljsku delatnost na teritoriji grada Beograda radiće prema utvrđenom prazničnom rasporedu.

Tako će na Veliki petak dežurni prodajni objekti (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i drugi) morati da rade najmanje od 9 do 12 sati, baš kao i u subotu, 15. aprila. Na Uskrs, u nedelju, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, dok isti objekti u ponedeljak moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

U dane vaskršnjih praznika nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni. Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena, istaknu na vidnom mestu objekta najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti u dane vaskršnjih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

Ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, koji se nalaze u stambenim zgradama, mogu 14. i 15. aprila početi sa radom najranije od 6 sati i raditi najduže do 1 sat i emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže do 24 sata, a ostalim danima praznika rade od 6 do 24 sata i emituju muziku najduže do 23 sata.  Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, koji se ne nalaze u stambenim zgradama, mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena od 00 do 24 sata.

Radno vreme pijaca

Gradske pijace će u petak i subotu, 14. i 15. aprila, raditi uobičajeno od 6 do 19 časova, a ostalih dana, za vreme uskršnjeg praznika, imaće prilagođeno radno vreme, saopšteno je iz JKP „Gradske pijace”.

Zelene pijace u nedelju, 16. aprila, na Uskrs neće raditi, osim pijaca „Zemun”, „Banovo brdo”, „Bele vode”, „Dušanovac” i „Gornja Varoš”. One će raditi od 6 do 13 časova, dok će u ponedeljak, 17. aprila, sve pijace raditi skraćeno od 6 do 13 časova.

Garaža na pijaci „Zeleni venac” neće raditi u nedelju, 16. aprila, a svim ostalim danima radiće po redovnom radnom vremenu.

Otvoreni tržni centar – „Novi Beograd” u nedelju i ponedeljak, 16. i 17. aprila, neće raditi. „Dušanovac” – prodaja iz vozila na Uskrs, 16. aprila, vršiće se od 00 do 6 časova. „Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac” u nedelju i ponedeljak neće raditi. Tržni centar „Krnjača” (cvetna pijaca) na Uskrs, 16. aprila, neće raditi, dok će ostalih dana raditi uobičajeno od 11 do 8 sati narednog dana.

Radno vreme „Parking servisa“

JKP „Parking servis” obaveštava korisnike svojih usluga da tokom uskršnjih praznika, od petka, 14. aprila, do ponedeljka, 17. aprila 2017. godine, neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada.

Takođe, shodno propisu o radu u dane verskog praznika, u petak, subotu i ponedeljak, biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska br. 31, Kraljice Marije br. 7 i Mileševska br. 51.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

Od utorka, 18. aprila, Služba parking kontrole i poslovnice Korisničkog servisa radiće po uobičajenom radnom vremenu.

(danubeogradu.rs)