Naslovna » Izlasci » Festivali » 7. Festival epske fantastike
Igra prestola

7. Festival epske fantastike

U subotu, 20. maja od 14.00 do 22.00, u Domu omladine Beograda biće organizovan 7. Festival epske fantastike, u organizaciji udruženja Mač i magija.

Festival epske fantastike se sastoji iz dva dela: tribinskog i turnirskog (društvene igre). Klubovi C22 i Conflux imaće i poseban deo predviđen za izlaganje deo gde će moći da se nabave različite društvene igre.

Cena ulaznice je 200 RSD.

Tribine

Tribina o popularnoj Warcraft franšizi: Warcraft: Horda vs. Alijansa
Vodi: Vladimir Stanković
– Na prošlom festivalu imali smo prilike da čujemo o magičnim počecima kosmosa u Warcraftu, nastanku svetova među kojima je i Azerot. Ovoga puta bavimo se istorijom, mitologijom i pričom koja vezuje dve trenutno najpopularnije frakcije u ovom univerzumu: Hordu i Alijansu. Od kada su osnovane, ove dve strane su u maltene konstantom sukobu, koji naizgled nema kraja. Međutim, odakle je sve počelo? Sada ćemo zaviriti daleko u prošlost i videti kako su Horda i Alijansa nastale, ko su osnivači i glavne figure, kada i zbog čega je izbio prvi konflikt, pa prvi rat između njih i još mnogo toga – objašnjavaju organizatori.

Igra prestola: Zavere i spletke pred 7. sezonu
Vode: Marko Miranović i Miloš Đurović
Dok svi očekujemo nastavak HBO serije „Igra prestola“ na ovoj tribini će biti predstavljeni likovi koji će sigurno igrati presudnu ulogu u novom serijalu i u novoj, šestoj, knjizi „The Winds of Winter“. Biće priče i o nekim od najvećih zavera i spletki koje su obeležile dosadašnje knjige i HBO serije.
Kroz predstavljanje najbitnijih likova razgovaraće se i o njihovoj (tajnoj) istoriji. Učesnici će pokušati da pretpostave šta će se događati u sedmoj sezoni ovog popularnog serijala ali i šta nas očekuje u Martinovoj knjizi „The Winds of Winter“ koja će se veoma razlikovati od toka serije.

Tribina o biografiji, životu i delu Tolkina: JRR Tolkin biografija
Vode: Marko Miranović i Miloš Đurović
U svetlu vesti da je u pripremi film koji bi se isključivo bavio Tolkinovim životom, ova tribina se nametnula sama od sebe. Voditelji su se opremili velikim brojem podataka, priča i zanimljivosti iz života Tolkina kao i ljudi koji su ga okruživali. Dešavanja iz Tolkinovog života uticala su na mnoge detalje koji su kasnije ubačeni u knjige. Rani život u Južnoj Africi, strah od paukova, iskustvo i stradanje u Prvom svetskom ratu, borba u rovovima, ranjavanje i gubitak velikog broja priatelja, kasnije stvaranje polutajnog društva koje se bavilo proučavanjem evropske istorije, mitova i legendi; putovanje u Švajcarsku, želja za stvaranjem jednog engleskog mita, strah od modernizacije… svi ovi momenti su uticali na Tolkinovu kreativnost koju je namerno ili nehotično ugradio u svoja književna dela.

Tribina: Nara-Deigor Silmarilli – bitke iz Silmariliona
Vodi: Marko Vasić
Tribina, kako i sam naslov kaže, o bitkama iz Silmariliona – onima koje su ušle u završnu verziju knjige i onima koje su izostavljene u toj verziji, ali obrađene u dvanaestotomnom izdanju „Istorije srednje zemlje“. Osim motiva, toka i ishoda bitaka, govoriće se, ukratko, i o poreklu i imenima mačeva koji su korišćeni za borbu, i o junacima koji su ih koristili.

7. Festival epske fantastike – turnirski deo i društvene igre

Veliki turnir u Katanu
(60 igrača, turnir traje tokom čitavog dana)

Dungeons and Dragons
(Prezentacija igre, broj igrača i timova je ograničen)

Magic the Gathering
(Prezentacija popularne igre; igra će moći da isproba na većem broju stolova, a klub Conflux će podeliti i veći broj promo dekova.)

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.