Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Atrijum ispred Muzeja Jugoslavije: Nouvelle Vague – Live

Atrijum ispred Muzeja Jugoslavije: Nouvelle Vague – Live

U subotu, 24. juna, u atrijumu ispred Muzeja Jugoslavije Nouvelle Vague održaće još jedan koncert u Beogradu.

Karte se prodaju po promotivnoj ceni od 1.490 RSD na svim mestima Eventima.

Iz evropske prestonice romatike i šansona dolaze nam miljenici beogradske publike. Čuveni francuski bosa-nova sastav Nouvelle Vague, u okviru svetske turneje, promoviše svoj novi album „I Could Be Happy“.

Za razliku od njihovih prethodnih koncerata, ovo će biti prvi put da Nouvelle Vague u Beogradu nastupa leti i to pod vedrim nebom, a lokacija na kojoj će biti održan koncert smatra se za jednu od najlepših koncertnih lokacija u glavnom gradu.

Atrijum ispred Muzeja Jugoslavije Beograđanima je poznat po predivnoj fontani na čijem centru se nalazi upravo koncertna bina okružena vodoskocima, pa bi u ovom slučaju svaka scenografija za koncert bila potpuno suvišna.

Atrijum ispred Muzeja Jugoslavije
Atrijum ispred Muzeja Jugoslavije

Okružen živopisnim ambijentom dedinjske šume, odnosno Hajd parka i autentičnim zdanjem Muzeja Jugoslavije, ovaj koncertni prostor oduševiće sve one koji nisu imali priliku da prisustvuju malobrojnim programima koji su se ovde dešavali pre nego što je ova lokacija nepravedno i potpuno neobjašnjivo zaboravljena.

Jedan od ciljeva ovog koncerta jeste i da, u saradnji sa upravom Muzeja Jugoslavije, skrene pažnju javnosti na biser pejzažne arhitekture u prestonici nekadašnje Jugoslavije kako bi u njegovom punom sjaju podsetio Beograđane na njegove mnogobrojne prednosti i glamur kojim je nekada plenio.

Iz tog razloga će ovaj koncert biti uvršćen u zvanični program projekta Muzeja Jugoslavije pod nazivom „Leto u Muzeju“ u okviru kog će se u toku leta dešavati i mnogi drugi programi sa ciljem ponovne popularizacije ove lokacije.

Nouvelle Vague – pravi „novi talas“

Grupa Nouvelle Vague je od nastanka 2003. godine do danas objavila pet spektakularnih albuma na kojima su se Olivier Libaux i Marc Collin, idejni tvorci „Novog talasa“, pozabavili upravo pank, post-pank, novotalasnim i post-novotalasnim periodom.

Po mnogima jedan od najinspirisanijih perioda rokenrol istorije ikada tako je zaplesao u novom – bossa nova ritmu.

– Obojica smo muzičari i producenti u francuskoj muzičkoj industriji. Godine 2002. Marc je došao na neobičnu ideju da obradimo legendarni hit grupe Joy Division „Love Will Tear Us Apart“ u bossa nova stilu. Uleteli smo u studio i pokušali to da snimimo najbrže što smo mogli. Potom smo album skovkali za samo osam meseci, smislili smo Nouvelle Vague… i to je cela priča – kaže Olivier Libaux.

Ostalo je istorija.

Pesme poput : „Just Can’t Get Enough“ (Depeche Mode), „In a Manner of Speaking“ (Tuxedomoon), „Guns of Brixton“ (The Clash), „This Is Not a Love Song“ (Public Image Ltd), „Ever fallen in love“ (Buzzcocks), „Too Drunk to Fuck“ (Dead Kennedys), „Marian“ (The Sisters of Mercy), „Making Plans for Nigel“ (XTC), „A Forest“ (The Cure), „Teenage Kicks“ (The Undertones) čine samo deo opusa senzacionalne i uzavrele set liste koja će razgaliti okupljene na beogradskom koncertu.

Organizator koncerta je Muzička cool tura. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.