Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Beogradska filharmonija: Grandiozni koncert na otvorenom

Beogradska filharmonija: Grandiozni koncert na otvorenom

Pod upravom novog šefa-dirigenta Gabrijela Felca, Beogradska filharmonija će održati koncert na otvorenom 25. juna.

To će biti najveći (besplatni) koncert na otvorenom u istoriji Beograda i Srbije.

Na mestu gde će se u budućnosti nalaziti nova dvorana Beogradske filharmonije, u novobeogradskom bloku 13, na lokaciji u blizini Palate Srbija, Beogradsku filharmoniju će moći da čuje više desetina hiljada ljudi!Za dž

Beogradska filharmonija svira po želji publike!

Publika će sama kreirati repertoar koncerta, tako što će na sajtu ove institucije moći da glasa za omiljene kompozicije od kojih će potom biti sastavlјen koncertni program te večeri.

Beogradska filharmonija poziva publiku iz svih krajeva zemlje, naročito porodice sa decom, na veliki koncertni piknik tokom koga će uživati u najlepšim numerama klasične muzike.

Filharmonijski koncert na otvorenom predstavlja, ne samo umetnički, već i ogroman produkcijski poduhvat, koji podrazumeva pripremu terena, projektovanje i izgradnju bine, obezbeđivanje najkvalitetnijeg ozvučenja i osvetljenja.

Beogradska filharmonija tradicionalno rasproda u veoma kratkom roku sva mesta u okviru koncertne sezone, pa je tako za narednu sezonu 2017/18. za samo četiri nedelje rasprodato više od 20.000 ulaznica.

Za sve one koji do sada nisu bili u koncertnoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca gde nastupa Beogradska filharmonija, koncert na otvorenom je prilika da najbolji orkestar čuju na lokaciji gde će uskoro početi izgradnja dvorane koja će moći da primi mnogo više posetilaca nego do sada.

Blok 13

Glasanje

Počelo je glasanje za program koncerta na otvorenom Beogradske filharmonije!

Publika može da glasa na sajtu Beogradske filharmonije za numere sa liste od 25 kompozicija.

Kompozicije koje dobiju najviše glasova biće izvedene u blizini Palate Srbija, u bloku 13.

Na listi kompozicija koje je ponudila Beogradska filharmonija nalaze se najpopularnije numere klasične muzike, od Bizeove „Karmen“, Ravelovog „Bolera“, valcera Štrausa i Šostakoviča, preko „Mamba“ iz filma „Priče sa zapadne strane“ i „Imperijalnog marša“ iz „Ratova zvezda“, do Konjovićeve „Velike čočečke igre“ i Hristićeve „Grlice“. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.