Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Beoplay P2 – zabava može da počne!

Beoplay P2 – zabava može da počne!

B&O je kompanija sa višedecenijskim iskustvom u audio svetu, a poslednjih nekoliko godina pored svojih ultimativnih familija zvučnika aktivno radi i na razvoju komercijalnih rešenja koja spajaju moderan dizajn sa visokim radnim karakteristikama. Mi smo do sada u više navrata govorili o rešenjima iz popularne Beoplay familije pomenute kompanije i uvek su to bili prenosivi zvučnici (ili slušalice) koji su igrali na kartu kompromisa u smislu gabarita – kvalitet zvuka nekako je pratio veće dimenzija zvučnika. Sada, B&O u svet mobilnog zvuka donosi P2 prenosivi zvučnik čija je težina svega 275 grama, a dimenzije više nego skromne. Jednostavnije rečeno ovo je zvučnik koji je idealan za plažu i uživanciju u prirodi, druženje sa dragim osobama i neko manje okupljanje starog društva…

Beoplay P2 je zvučnik izuzetno skromnih dimenzija zbog koji se lako može poneti gde god je potrebno dobro se zabaviti. Napravljen je od kvalitetnih/prirodnih materijala koji dodatno ističu njegovu lepotu i atraktivnost, ali ga čine i jednostavnijim za korišenje i održavanje. U poređenju sa sličnim rešenjima P2 je maksimalno otporan na većinu spoljnih uticaja, uključujući pesak i prašinu, koji su glavni neprijatelji ovakvih proizvoda i njihovih sklopova. Za njegov izgled pobrinuo se Cecilie Manz, poznati dizajner koji je za B&O familiju proizvoda osmislio veliki broj sjajnih rešenja, ali se čini da je ovaj zvučnik radio sa mnogo više pažnje i entuzijazma. Od materijala koristio je polimer, gumu, kožu, aluminijum i plastiku, a rezultat je više nego očigledan. Inače, P2 je dostupan u tri boje (Black, Sand Stone i Royal Blue), međutim postoje indicije da će se ovaj mobilni zvučnik uskoro pojaviti i u još nekoliko atraktivnih kolorita.

Za reprodukciju muzike P2 zvučnik koristi skup više manjih zvučnika (2x15W klase D, plus tviteri – 2x50W) sa bas sistemom u centru, dok je za povezivanje sa mobilnim uređajima i računarima zadužena Bluetooth konekcija. Povezivanje se obavlja u nekoliko koraka, ali se sve manje-više munjevito završava. Kada se P2 jednom poveže sa izvorom zvuka trajno pamti uređaj sa kojim je bio u interakciji, tako da nema potrebe za ponovnim povezivanjem – sve se automatski odvija. Ovaj zvučnik ima integrisan i omidirekcioni mikrofon tako da može da posluži i za Skype i Viber pozive, kao i manje grupne pozive. Mikrofon odlično radi posao i uspešno neutrališe sve spoljne zvukove prilikom komunikacije, tako da sagovornicu dobijaju čist i kristalno jasan zvuk.

Baterija je velika prednost P2 zvučnika jer donosi radnu autonomiju od 10 časova. Ista se puni za svega 2 sata, a poseduje i sistem instant punjenja gde sa 15 minuta držanja na punjaču donosi „svirku“ od gotovo dva sata. Zanimljivo je i to da se kao ulaz za punjenje baterije koristi USB-C tip koji je koncipiran tako da prepoznaje sve vrste punjača i izvore energije. Preko njega je moguće i direktno povezati nosač zvuka, ali se u tom slučaju gubi smisao mobilnosti.

Kvalitet zvuka (za klasu u kojoj se P2 nalazi) je na veoma visokom nivou i pored dizajna i izrade on je svakako najveća prednost ovog zvučnika. Prema većini audio testova P2 donosi čist i kristalno jasan zvuk sa lepo izbalansiranim basom koji prija ušima i nije previše prodoran. Upravo zbog njega ovaj zvučnik donosi gotovo besprekornu reprodukciju modernih nota, kao i savršenu reprodukciju rock i pop muzike. U poređenju sa sličnim rešenjima ima neuporedivo tačniju reprodukciju i nižih i viših tonova, ali i bolje rešenu redukciju eventualnih šumova. Za kvalitet zvuka P2 mobilni zvučnik bez razmišljanja može da dobije samo najviše ocene.

U osnovi Beoplay P2 je ozbiljan mali zvučnik odličnog kvaliteta izrade i veoma, veoma dobrog zvuka. Iako deluje kao poprilično ograničeno rešenje P2 zvučnik u praksi kida kako radi i donosi maksimalnu zabavu gde god da se nađe. Brzo se puni, otporan je na većinu spoljnih uticaja i što je jako važno nije zahtevan po pitanju održavanja. Zanimljivo je rešenje za druženja na otvorenom i manja kućna okupljanja, ali i za đuskanje na plaži. Cena mu jeste nešto viša u odnosu na klasu u kojoj se nalazi, ali realno gledano sva Beoplay rešenja su sjajna i pouzdana ili lepše rečeno besprekorna, a to košta!

Cena (sa PDV-om): 23.000,00 dinara

Kontakt: iStyle