Naslovna » Izlasci » Akcije » Čukarička ferijalna roštiljijada 2017
Čukarička ferijalna roštiljijada
Čukarička ferijalna roštiljijada

Čukarička ferijalna roštiljijada 2017

Pod sloganom „Ćumorom sa humorom“, u subotu, 13. maja od 10.00 do 19.30, biće organizovana 8. Čukarička ferijalna roštiljijada.

Na piknik terenima na Adi Ciganliji istovremeno će biti održan i osmi Čukarički festival folklora.

Ulaz je slobodan.

Čukarička ferijalna roštiljijada je turistička, gastronomska i porodična manifestacija, koja uključuje takmičenje u pravljenju roštilja za oko 120 takmičarskih ekipa. Najbolji roštilj odabraće predstavnici Asocijacije kuvara i profesori Hemijsko-prehrambene tehnološke škole.Za dž

Čukarički festival folklora „Čukaričko se kolo vije“ predstaviće tradicionalnu kulturu nastupima 22 folklorna ansambla sa oko 600 učesnika. Festival je takmičarskog karaktera, a biraće se najlepša devojka u narodnoj nošnji i najoriginalnija muška narodna nošnja.

Festival tradicionalnih sportskih nadmetanja

Istog dana, održaće se i Festival tradicionalnih sportskih nadmetanja u 21 sportskoj disciplini (hodanje na štulama, nadvlačenje konopca, bacanje kamena s ramena, hodanje u džakovima, višeboj i druge).

Manifestacija ima humanitarni karakter, jer se tradicionalno na dan Čukaričke ferijalne roštiljijade organizuje i akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, kao i prezentacija veštine pružanja prve pomoći u saradnji sa Crvenim krstom Čukarice. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.