Naslovna » BG servis » GSP: Još deset novih autobusa

GSP: Još deset novih autobusa

Deset novih autobusa isporučio je Ikarbus Gradskom saobraćajnom preduzeću „Beograd“ (GSP).

Autobusi su klimatizovani, sa besplatnim bežičnim internetom, video kamerama, brojačima putnika, kao i pristupom za osobe sa invaliditetom.

Novi niskopodni autobusi imaju karakteristike savremenih vozila gradskog tipa, motor „euro 5“ snage 235 kilovata, automatski menjač, kapacitet stotinu putnika odnosno 30 sedišta i dva udvojena sedišta za prevoz starijih lica i roditelja sa decom.

Na srednjim vratima je mehanička rampa za ulazak putnika u kolicima i mesto za bezbedan prevoz. Vozila imaju elektronski sistem kontrole kočenja i sistem zaštite od požara, tiha su u radu i sa malom emisijom štetnih izduvnih gasova.

Gradske vlasti saopštile su da je u poslednje dve godine nabavljeno 65 novih autobusa, kao i da će biti nastavljena obnova voznog parka GSP-a.

U narednih mesec i po dana grad dobija još 12 novih školskih autobusa, a najkasnije do novembra 2017. i 30 novih zglobnih autobusa.

Još novosti iz GSP-a

Završena je i rekonstrukcija Centra za upravljanje saobraćajem u GSP-u, nabavljena su dva nova vozila za vatrogasce, sređen je i pogon „Centrala“. Radovi su u toku u pogonu „Kosmaj“. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.