Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » King Ayisoba u KC Rex, 27. maja

King Ayisoba u KC Rex, 27. maja

Jedan od najzanimljivijih muzičara iz velike afričke države Gane, King Ayisoba sa svojim sastavom nastupiće u Kulturnom centru Rex 27. maja od 20.00.

Ovaj pevač i svirač na tradiionalnom žičanom instrumentu koji se zove kologo je jedno od najaktuelnijih imena na world music sceni.

Njegov novi album „1000 Can Die“ je pre mesec dana objavljen za Glitterbeat, izdavača koji je nekoliko godina uzastopno biran za najboljeg world music izdavača u svetu, a u toku je velika evropska turneja ovog petočlanog sastava.

Poput drugih afričkih velikana i King Ayisoba će vas svojim ritmovima naterati na ples, istovremeno svojim tekstovima isporučujući poruke važne za Afriku i narode koji žive na „crnom“ kontinentu.

Na novom albumu, koji je već zaposeo vrhove world music lista kao saradnici se pojavljuju i Lee Scratch Perry, Orlando Julius i drugi. No, kod afričke muzike, ništa se ne može uporediti sa živim nastupom i energijom kojom se muzičari predaju na bini.

Iste večeri će pre kralja iz Gane nastupiti Zea, pevač i gitarista čuvene grupe The Ex, koja je već više puta oduševila beogradsku publiku.

U pretprodaji ulaznice koštaju 500 RSD, a na dan koncerta – 600 RSD. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.