Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert Aleksandre Radović u Sava centru 17. maja

Koncert Aleksandre Radović u Sava centru 17. maja

U sredu 17. maja od 20 časova u Velikoj dvorani Sava centra popularna pop pevačica Aleksandra Radović održaće solistički koncert, koji je nazvala kao i svoj poslednji album – cARstvo.

Nastup u Sava centru, posle pauze od pet godina, podseća na činjenicu da je Aleksandra Radović među ženskim izvođačima na domaćoj sceni prva kojoj je pošlo za rukom da (2009. godine) rasproda dva uzastopna koncerta u Velikoj dvorani.

Poznatu pevačicu pratiće njen standardni bend, ali će u nekim numerama biti i gostujućih muzičara, koji će svojim umećem na instrumentima poput neja, trube ili harmonike, oplemeniti izvođenje i upotpuniti veče.

Pored hitova sa prva tri samostalna albuma, publika će po prvi put imati priliku da čuje i nove pesme sa četvrtog studijskog albuma „cARstvo“.

Cene ulaznica, koje se mogu nabaviti na blagajni Sava centra, u Eventim poslovnicama i onlajn, su 1600, 1800, 2000 i 2200 dinara.

Aleksandra Radović je, posle završene niže i srednje muzičke škole, diplomirala na Muzičkoj akademiji u Novom Sadu. Od 1997. godine radi kao studijski muzičar, snima džinglove i najavne špice za TV emisije, i postaje jedan od najtraženijih pratećih vokala u Srbiji i Crnoj Gori. Prvi put nastupa samostalno na festivalu “Sunčane skale u Herceg Novom” 2000. godine, a zatim na istom festivalu tri godine kasnije osvaja sa pesmom „Kao so u moru“ Srebrnu sirenu – drugo mesto. Od tog trenutka kreće ozbiljno njena karijera. Iste godine objavljuje svoj debi album (“Bez naziva”), na kojem je bila i autor muzike i teksta za šest kompozicija.

Za prvi album Aleksandra dobija odlične kritike i izbija u sam vrh muzičko-estradne scene.  Album promoviše koncertnim nastupima isključivo sa svojim petočlanim bendom, tako da veoma brzo među publikom postaje poznata po „živoj“ svirci. Sa albuma se izdvajaju pesme: „Još danas“, „Ako nikada“, „Kažeš svejedno“, „Kao so u moru“, i druge. Drugi album „Dommino“, objavila je 2006. godine, a treći „Žar ptica“, 2009. godine. Kasnije će udruženje SOKOJ ovaj album proglasiti jednim od tri najprodavanija albuma u 2009.godini. Na njemu su i još uvek aktuelne pesme: „Bivši dragi“, Ni zadnji ni prvi“ (pesma čiji je tekst potpisao legendardni Arsen Dedić), „Otpiši sve bivše“, „Nemoj“, „Mirno more“…

Krajem 2010. godine Aleksandra Radović sarađuje sa popularnim beogradskim DJ-evima The Beatshakers i odlučuje da sa njima objavi nešto potpuno drugačije, „klubski“ singl „U inat prošlosti“. Muziku i aranžman je uradio Boris Krstajić dok je Aleksandra potpisala tekst.

Album „Carstvo“, koji se pojavio početkom 2017. godine, sadrži dobro poznate singlove koje je Aleksandra objavljivala nakon albuma “Žar ptica” i osam potpuno novih kompozicija, od kojih je za svaku snimljen spot.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.