Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Monday Blues svakog ponedeljka u Domu omladine Beograda

Monday Blues svakog ponedeljka u Domu omladine Beograda

U ponedeljak 29. maja, počela je serija opuštenih, laid-back bluz koncerata u holu Doma omladine Beograda – Monday Blues.

U prvoj „epizodi“ nastupio je dvojac koji stoji iza projekta „The Untouchablues“ i rok sastav Nesalomivi: Aleksandar Đukić bas i glas, te Bojan Vulin gitara i glas.

Do kraja juna svakog ponedeljka (5, 12, 19. i 26. jun) biće organizovana Monday Blues svirka. Ulaz će, naravno, biti besplatan.Za dž

Monday Blues: U slavu beogradske bluz scene

Kad je u pitanju beogradska bluz scena, njena duga i slavna tradicija u velikoj meri je vezana upravo za Dom omladine Beograda.

S pravom se može reći da su baš kroz njegove prostorije prošle sve generacije naših muzičara iz ovog žanra – taj nemerljiv doprinos razvoju ovog zvuka, potvrđen je i u novijim vremenima. Dom omladine Beograda bio je mesto brojnih klupskih bluz koncerata na kojima su se publici predstavila kako nova, tako i stara, proverena imena.

Bluz je temeljna muzička forma iz koje proizlaze skoro sve druge forme popularne muzike, i kao takav predstavlja i formulu za najbolju zabavu, posebno na kraju najdužeg radnog dana.

Monday Blues je način da se publici ponudi plemenito a opušteno muzičko iskustvo. (danubeogradu.rs)