Naslovna » Izlasci » Akcije » Multimedijalni projekat „Prirodnjačka bajka“, 20. maja

Multimedijalni projekat „Prirodnjačka bajka“, 20. maja

Iza Galerije Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu, 20. maja od 16.30, biće održan multimedijalni projekat „Prirodnjačka bajka“.

U okviru manifestacije Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10 u subotu će nastupiti učenici osnovnih škola „Sonja Marinković“, „Branko Pešić“, „Veljko Ramadanović“ i „Radivoje Popović“, kao i Srednje zanatske škole i Srednje tekstilne škole. Ulaz je slobodan.

Učenici će da glume, recituju, repuju, sviraju, pevaju, plešu i crtaju.Za dž

Pozorišna predstava – mjuzikl „Prirodnjačka bajka“ okupila je na zajedničkom projektu više od šezdesetoro dece iz različitih osnovnih i srednjih škola, uz nekoliko studenata, u nameri da glumom, plesom, repovanjem, pevanjem, raznim žanrovima muzike i kroz sport, prikaže spoj prošlosti i budućnosti, kao i istorijat nastanka Prirodnjačkog muzeja.

Poseban deo predstave posvećen je odbrani od nekulture i neznanja, inkluziji i borbi protiv svih vrsta diskriminacije i vršnjačkog nasilja, posebno prema deci koja pokazuju zainteresovanost za školu i učenje.

Istovremeno sa predstavom, odvijaće se i radionica „Napravi životinju od papira“ (vodi instruktorka origami veštine Megumi Hano) i likovna radionica „Nacrtaj eksponat Prirodnjačkog muzeja„.

U 17.00 počeće radionica aikido odbrambene tehnike u organizaciji Aikido association Fujiyama. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.