Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Narodno pozorište: Koncert „U inat sedamdeset petoj – Kornelije Kovač“

Narodno pozorište: Koncert „U inat sedamdeset petoj – Kornelije Kovač“

Sergej Ćetković, Marija Šerifović, Dušan Svilar, Saša Vasić, Lepa Brena, Tanja Banjanin i drugi izvođači nastupiće u ponedeljak 8. maja na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, na koncertu posvećenoj muzici koju je stvarao i stvara Kornelije Kovač.  

Na programu će biti neke od njegovih najlepših pesama kao što su “Stanica Podlugovi”, “Jedna zima s Kristinom”, “April u Beogradu”, “Zvao sam je Emili”, “Ti si mi u krvi”, “Palim se na sving”, “Produži dalje”, “Milo moje”, “Jutro će promeniti sve”…

Koncert počinje u 20 časova.

Ulaznice po cenama od 2500, 2200, 2000, 1800 i 1500 dinara prodaju se na blagajni Narodnog pozorišta.

Poznati srpski kompozitor, pijanista i aranžer Kornelija Bata Kovač rođen je 1. januara 1942. godine u Nišu. Karijeru je započeo je 1961. godine.

U periodu od 1966. do 1968. godine bio je član čuvenih sarajevskih “Indeksa”, a potom prelazi u Beograd i osniva “Korni grupu”, koja je 1974. predstavljala tadašnju SFRJ na Pesmi Evrovizije sa kompozicijom “Moja generacija”.

Osim za pomenute grupe, Kornelije Kovač je napisao brojne hitove i za zvezde domaće pop scene – Zdravka Čolića, Oliveru Katarinu, Biseru Veletanlić, Nedu Ukraden, Mikija Jevremovića… Mnoge Kovačeve kompozicije ostavile su neizbrisiv trag u jugoslovenskoj pop muzici, a neke od njih snimljene su u više verzija i otpevane na stranim jezicima. Pisao je muziku za pozorište, filmove i televiziju. Komponovao je muziku i za predstavu “Dama s kamelijama”, po romanu Aleksandra Dime Sina, u režiji Juga Radivojevića, koja se već nekoliko sezona sa velikim uspehom igra u Narodnom pozorištu.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.