Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Otvaraju se popularni splavovi u Beogradu
Splav Soul Favela

Otvaraju se popularni splavovi u Beogradu

Splavovi koji su simbol noćnog života u Beogradu biće otvoreni u narednih petnaestak dana, objavio je Blic.

Noćni život u prestonici iz kafana, restorana i klubova polako se premešta na reke.

Beograd je po ovoj vrsti zabave nadaleko poznat jer skoro da nema mlađih stranih turista koji tokom svog boravka u našem glavnom gradu barem jednom ne svrate do plutajućih diskoteka na Savi i Dunavu.

Naravno, tu je i ona druga, tamna strana medalje, koju predstavljaju česti sukobi, revolveraški obračuni, droga…

Pogrešno je mišljenje, međutim, da na splavovima samo trešte narodnjaci.

Splav „Tag“ smešten na levoj obali Save probio je led još pre nekoliko nedelja, a na njemu posetioci mogu uživati uz pop ili rok zvuke, dok promenljivo prolećno vreme nije omelo ni ranije otvaranje splava „94“ na kojem se već dva vikenda đuska uz zvuke r’n’b, elektro, funk, disko ili haus muzike.

BG splavovi: Provod nije jeftin?!

Dobro poznati „Fristajler“ i „Šejk end šejk“ od juče su otvorili vrata, „Sindikat“ je takođe počeo sa radom; ljubitelji domaće pop-folk muzike biraju splav „Emporio„, a oni koji vole nešto tvrđu muziku moraće još malo da sačekaju na otvaranje „Povetarca“ i „Džokera„. Baš kao i onih najzvučnijih poput „Rivera„, „Blejvoča„…

Ipak, koliko god provod na beogradskim rekama bio primamljiv, nosi sa sobom i određene uslove.

Iako je ulaz besplatan, prethodna rezervacija stola je obavezna. Ukoliko posetioci žele prijatno da se smeste na visokom sedenju, uslov je kupovina jedne, a u separeu dve flaše pića, čije se cene kreću oko 100-150 evra.

Ne prolaze jeftino ni oni za barskim stolovima, jer je cena piva 400, a koktela 500-600 dinara.

Propisi samo na papiru

Čelnici grada godinama unazad najavljuju donošenje propisa kojima će biti tačno definisano ko i gde sme da postavlja splavove, ali i koliko će ih to zadovoljstvo koštati. Međutim, ništa konkretno nije urađeno.

– U decembru 2016. na snagu su stupili Zakon o vodama i Zakon o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama pa od početka 2017. Radna grupa formirana u oktobru prošle godine intenzivno radi usaglašavanju gradskih akata sa navedenim zakonima – poručuju iz Sekretarijata za privredu.

Grad Beograd, verovali ili ne, trenutno nema nikakve finansijske koristi od splavova koji su postavljeni na njegovoj teritoriji.

– Korisnici splavova Gradu Beogradu ne plaćaju nikakve naknade, osim lokalne administrativne takse za rešenje o postavljanju plutajućih objekata u iznosu od 3.645 dinara – kažu iz Sekretarijata za finansije. još pre par nedelja prvi splav na levoj obali save probio led sezone provoda na reci.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.