Naslovna » BG servis » Posle 50 godina pijaca „Kalenić“ dobija nove tezge

Posle 50 godina pijaca „Kalenić“ dobija nove tezge

Najstarija i najposećenija beogradska pijaca „Kalenić“ posle 50 godina dobija nove tezge, saopštavaju iz JP „Gradske pijace“.

Pored postavljanja prvog kontingenta novih tezgi obaviće se i reorganizacija pijačnog platoa, kojom će se postići bolja preglednost pijace, prodavcima olakšati rad, a posetiocima kretanje i kupovina na pijaci.

Uz novu rasvetu, koja će u narednom periodu biti postavljena prodavcima i kupcima, omogućiće se duži boravak na pijaci.

Uklanjanje lokala u Njegoševoj

Uporedo sa postavljanjem novih tezgi, radovi na zameni dotrajalih i neuslovnih lokala u Njegoševoj ulici teku u skladu sa prethodno utvrđenom dinamikom.

Uklonjena su 23 montažna objekta sa potpuno neurađenom infrastrukturom, a biće postavljeno 28 novih lokala urađenih po evropskim standardima i modelu atraktivnih lokala duž Ulice Maksima Gorkog.

Tokom proteklih dana na prve dve lamele izvršena je zamena betonskih temelja i podnih ploča, a betoniranje ploče na lameli 3 obaviće se već sledeće nedelje.

Kalenić pijaca, kao važan deo istorije Beograda i gradskog duha, ima svoju tradiciju i istorijsko nasleđe. Postoji još od davne 1926. godine kao zadužbina Vlajka Kalenića, a uskoro će dobiti izgled kakav zaslužuje pijaca u 21. veku. (Beoinfo)