Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » SC: Vlada i Bajka, koncert omaž Sajmonu i Garfankelu

SC: Vlada i Bajka, koncert omaž Sajmonu i Garfankelu

U petak 12. maja od 20 časova, u Velikoj dvorani Sava centra, poznati beogradski kantautori Vlada i Bajka održaće koncert Tribute to Simon & Garfunkel, izvodeći najveće hitove Sajmona i Garfankela, koji su obeležili drugu polovinu dvadesetog veka.

Specijalni gost na koncertu je glumac Sergej Trifunović, ovoga puta u ulozi pevača, a maestro Ljubiša Jovanović, na svojoj flauti, daće poseban ton odabranim kompozicijama.

Vlada i Bajka poručuju: “Koncert posvećujemo mladima i svima koji se tako osećaju” i dodaju da je koncert “omaž velikanima i njihovoj muzici, koja je obeležila neka srećnija vremena. Pesme Sound of Silence, Mrs.Robinson, Boxer, Bridge over Trouble Water, El condor pasa… i danas su veoma popularne u celom svetu. Ove pesme imaju ironičan odnos prema uspostavlјanju materijalnog bogatstva kao vrhunskog kriterijuma uspešnosti i svakim stihom i svakom notom šalјu važne i plemenite poruke lјudskosti, empatije i lјubavi.”

Ulaznice se mogu kupiti preko prodajne mreže Eventim ili na blagajni Sava centra, po ceni od 1000 dinara.

Koncert se realizuje uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Kantautori Vlada i Bajka (Vladimir Marković i Dragutin Balaban), pop – folk – soft rok duo na akustičnim gitarama, zajedno nastupaju od 25. maja 1971. godine. Uzori su im bili upravo Sajmon i Garfankel, čija se numera Cecilia našla, prepevana na srpski, na A strani prvog singla “Zvuk tišine “, objavljenog iste godine. Vlada i Bajka su uz nekoliko prekida ponovo počeli da nastupaju od 2011. godine, a prošle godine su, takođe u Sava centru, održali izuzetno posećen koncert autorske muzike.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.