Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Druga strana nade
U bioskopima: Druga strana nade

U bioskopima: Druga strana nade

Od 11. maja u domaćim bioskopima prikazivaće se drama „Druga strana nade“, neobična priča o prijateljstvu finskog trgovačkog putnika i sirijskog izbeglice.

Najnoviji film reditelja Akija Kaurismakija isijava toplinu – ljudskost, empatiju i razumevanje.

Junaci filma su Valdemar Vikstrem, plavooki sredovečni gospodin koji radi kao trgovački putnik i Sirijac Haled koji je prepešačio sirijsko-tursku granicu, bežeći od rata. Haled, koji traži azil u Finskoj, čekajući svoju sudbinu upoznaje trgovačkog putnika koji će mu postati prijatelj i zaštitnik.

Kaurismaki je dobio nagradu Srebrni medved za režiju na 67. Berlinskom festivalu. Ovo je drugi iz Kaurismakijeve planirane trilogije filmova o lučkim gradovima i još jedan film koji ukazuje na bogatstva socijalne neravnoteže. U glavnim ulogama gledaćemo popularne finske glumce Sakarija Kuosmanena i Šervana Hajia. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov: Toivon tuolla puolen / Druga strana nade. Dužina trajanja filma: 98 minuta. Država i godina proizvodnje: Finska / 2017. Žanr: tragikomedija. Uloge: Sakari Kuosmanen, Sherwan Haji, Ilkka Koivula, Ville Virtanen, Tommi Korpela. Reditelj: Aki Kaurismäki.

https://www.youtube.com/watch?v=vX2FuQ_CNRI