Naslovna » Izlasci » Film » Bioskopski repertoari » U bioskopima: Efekat vode
U bioskopima: Efekat vode

U bioskopima: Efekat vode

Francusko-islandski film „Efekat vode“ prikazivaće se u pojedinim domaćim bioskopima.

Romantična drama obojena je karakterističnim francuskim humorom. Četrdesetogodišnji Samir se zaljubljuje u Agatu, instruktoku plivanja.

Iako je savršeni plivač, Samir se pravi da ne zna da pliva kako bi je zaveo. Međutim, njegov romantični plan je potrajao samo tri časa – učiteljica ne podnosi laž! Agata putuje na kongres instruktora plivanja, a zaljubljenom Samiru ne preostaje ništa drugo nego da je prati… Pa makar to bilo i do Islanda! (danubeogradu.rs)

Reč kritike: „Divan film o apsolutnoj ljubavi dve osobe koje su jake volje, a ipak ranjive i koje prihvataju jedno drugo u paketu sa svim svojim kapricima koji ih čine još autentičnijim“. (Benedikt Prot, Cineuropa)

Originalni naziv filma i prevod na srpski: L’Effet Aquatique / Efekat vode. Države i godina proizvodnje: Francuska, Island; 2016. Dužina trajanja filma: 83 minuta. Žanr: komedija, drama. Režija i scenario: Solvejg Anzbah, Žan Lik Gaže. Uloge: Samir Guesmi, Florens Lore Kail, Dida Jonsdotir. Festivali i nagrade: Kan – nagrada SACD u selekciji Izvestan pogled, Nagrada Cezar za najbolji scenario.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.