Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Pirati sa Kariba – Salazarova osveta
Džoni Dep i u petom filmu serijala "Pirati sa Kariba"
Džoni Dep i u petom filmu serijala "Pirati sa Kariba"

U bioskopima: Pirati sa Kariba – Salazarova osveta

Novi, dugo očekivani, peti nastavak filmskog serijala „Pirati sa Kariba“, pod nazivom „Pirati sa Kariba – Salazarova osveta“, imaće premijeru u sredu 24. maja u 20 časova u Cineplexx bioskopima.

Od četvrtka 25. maja film je na bioskopskim repertoarima, dostupan i u 3D verziji.

Posle šest godina, koliko je prošlo od poslednjeg nastavka „Pirata sa Kariba“, Džoni Dep se vraća na velike ekrane u dobro poznatoj ulozi neustrašivog anti-heroja Džeka Speroua.

U uzbudljivoj avanturi publika će imati priliku da vidi kapetana Džeka koga će zapljusnuti talas nesreća kad smrtonosni mornari duhovi, predvođeni zastrašujućim kapetanom Salazarom (Havijer Bardem), pobegnu iz Đavoljeg Trougla odlučni u nameri da ubiju sve pirate na moru, a posebno Džeka. Džekova jedina nada leži u legendarnom Posejdonovom trozupcu, ali da bi ga pronašao moraće, teška srca, da sklopi savez s Karinom Smit (Kaja Skodelario), genijalnim i prelepim astronomom, i Henrijem (Brenton Tvejts), tvrdoglavim mladim mornarom iz Kraljevske mornarice. Na čelu “Galeba na umoru”, njegovog malog i oronulog broda, kapetan Džek traži ne samo da promeni svoju zlu kob, već i da spasi život od najstrašnijeg i najzlobnijeg neprijatelja kog je ikada imao.

Za američko tržište naziv filma je “Pirati sa Kariba – Mrtva usta ne govore” (Dead Men Tell No Tales), a interesantno je da je ovo drugi put da se nastavak promoviše kao poslednji koji je snimljen (prethodno se isto činilo sa filmom “Pirati sa Kariba – Na kraju sveta”, snimljenim 2007. godine).

(danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge / Pirati sa Kariba – Salazarova osveta. Dužina trajanja filma: 135 minuta. Žanr: avantura, fantazija. Država i godina proizvodnje: USA / 2017. Režija: Espen Sandberg, Joachim Rønning. Uloge: Johnny Depp, Kaya Scodelario, Geoffrey Rush, Stephen Graham, Javier Bardem, Orlando Bloom.