Naslovna » Izlasci » 10. BAFE: Revijalni deo od 9. do 11. juna
10. BAFE

10. BAFE: Revijalni deo od 9. do 11. juna

10. Balkan Art Fashion Event (BAFE) – festival mladih modnih kreatora održava se u Beogradu pod sloganom „Golden Years“.

Jubilarno deseto izdanje traje od 3. juna ali revijalni deo počinje 9. juna od 20.00 u Studentskom kulturnom centru, revijom „Zipplast i partneri: Pink for the win“, koja je inspirisana ženama obolelim od raka dojke.

Nekoliko poznatih modnih kuća učestvovaće u ovoj reviji: Afrodite Mode Collection i modna kuća Balašević iz Beograda, PS Fashion i Tiffany iz Čačka i tekstilna kompanija Textil iz Užica. Oni su pružili podršku organizovanju ove revije donirajući sav potreban materijal. Ove kompanije su se okupile kako bi podržale mlade neafirmisane dizajnere koji još nisu imali prilike da predstave široj javnosti svoje kolekcije.

Tokom revijalnih dana, od 9. do 11. juna, biće predstavljene kolekcije čak 40 mladih dizajnera iz Srbije i regiona, od kojih će nekima ovo biti i prve revije u karijeri.

Pored revija, BAFE organizuje i niz izložbi, radionica i drugih modnih događaja, od kojih je najinteresantnija edukativna radionica Ateljea Milene Čvorović. Nekoliko odabranih polaznika će uz mentore učiti o modnom dizajnu.

Balkan Art Fashion Event posebnu pažnju posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje shvataju kao svojevrstan umetnički izraz. BAFE je u devet prethodnih izdanja okupio veliki broj mladih stvaralaca i prikazao njihove kreacije i talenat u okviru više od sto revija.

Završno veče će biti organizovano u hotelu Zepter i tom prilikom će biti uručene nagrade najboljim dizajnerima i najboljim modelima.

Više o ovom događaju pronađite ovde. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.