Naslovna » Izlasci » Festivali » 15. Belgrade Beer Fest: Van Gogh, S.A.R.S, Kiril Džajkovski, Atheist Rap…

15. Belgrade Beer Fest: Van Gogh, S.A.R.S, Kiril Džajkovski, Atheist Rap…

Pored brojnih novina Belgrade Beer Fest u godini jubileja predstaviće i najpopularnije izvođače sa ovih prostora: Van Gogh, S.A.R.S, Kiril Džajkovski, Atheist Rap…

Uz veliki vatromet, jubilarni 15. Belgrade Beer Fest otvoriće Van Gogh. Bend koji je više od tri decenije na muzičkoj sceni, ovog leta na Ušću, prirediće odličnu zabavu i vrhunski doživljaj za brojne fanove iz celog regiona.

Uz poruku svim posetiocima da dođu nasmejani i raspoloženi, Zvonimir Đukić Đule je obećao odličnu zabavu i rekao:
– Prošlo je tri godine od našeg poslednjeg nastupa na Belgrade Beer Fest-u. Radujemo se novom susretu sa publikom, tako da jedva čekamo da se popnemo na binu i eksplodiramo od zadovoljstva u zagrljaju s publikom. Kao i uvek, pripremamo eksplozivan nastup, a kako nam je ove godine pripala čast da otvaramo festival, pripremili smo posebnu set listu.

»»» Ranije smo najavili i… Hladno pivo i Goblini na Belgrade Beer Fest-u!

Drugog dana festivala, na drugoj bini, jedan od udarnih gostiju biće poznati makedonski kompozitor i producent, pionir elektronske muzike s balkanskim etno elementima – Kiril Džajkovski.

Džajkovskog su proslavili samostalni albumi „Syntethic Theatre“, „Homebound“ i „Religion & Sex“, koje mnogi smatraju čistim savršenstvom, a obeležava ih kombinacija „drum and bassa“ i makedonskog etna. Poznat je takođe, kao talentovani kompozitor muzike za filmove, a zanimljivo je da je prvi bend „Bastion“, ranih osamdesetih, osnovao zajedno sa poznatim režiserom Milčom Mančevskim.

Pankeri i „Buđav lebac“ na Belgrade Beer Fest-u

Novosadski pank-rok velikani, grupa Atheist Rap, koji će nastupiti trećeg dana festivala na glavnoj bini, sa nostalgijom se prisećaju ranijih nastupa na ovom festivalu.

– Publika na Ušću je temperamentna i grlom i dlanovima učestvuje u svakom koncertu. Spremni smo za novu razmenu pozitivne energije sa njima. Planiramo da publici na Belgrade Beer Fest-u predstavimo retrospektivu naših najvećih hitova iz svih perioda rada benda i ostavimo srce na terenu, što bi rekli sportski komentatori. Tri godine su prošle od našeg poslednjeg druženja sa publikom na Ušću, u međuvremenu smo objavili album, a pored brojnih nastupa po regionu imali smo i dve evropske turneje na koje smo jako ponosni. Trudićemo se da sve to sažmemo, fino upakujemo i isporučimo publici 18. avgusta u najboljem mogućem izdanju – poručio je pevač Aleksandar Popov – dr Pop, naglašavajući kako bend ima poseban, više od dve i po decenije građen odnos sa beogradskom publikom.

Jedan od najpoznatijih bendova sa ovih prostora, beogradska grupa S.A.R.S, koja je prošle godine nastupom na Belgrade Beer Fest-u obeležila prvih deset godina postojanja u okviru slavljeničke turneje.

Ove godine će u subotu, 19. avgusta, za publiku na Ušću svirati hitove sa šest dosadašnjih albuma, među kojima su: „Buđav lebac“, „Ratujemo ti i ja“, „Debeli lad“, „Rakija“, „Lutka“… Pesme grupe S.A.R.S. su u proteklom periodu na You Tube-u ostvarile gotovo sto miliona pregleda, a među poznavaocima i ljubiteljima muzike širom regiona zauzele vodeće mesto. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.