Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » 49. Kalemegdanski sutoni na Svetski dan muzike

49. Kalemegdanski sutoni na Svetski dan muzike

Na Svetski dan muzike, 21. juna, tokom popodneva i večeri, biće održan muzički festival 49. Kalemegdanski sutoni u organizaciji Muzičke omladine Beograda.

U srcu Beograda, na Kalemegdanu, u jednom od najlepših gradskih zdanja – Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“, Kalemegdanski sutoni biće „zipovani“ – iz opravdanih i objektivnih razloga trajaće samo taj jedan dan.Za dž

Naime, planirani koncerti festivala biće održani na Svetski dan muzike – od 17.00 do 22.00. Otuda i simboličan naziv „Za(O)tvaranje“.

Festival otvara „popodnevno uživanje“ uz umetnicu na dva instrumenta: Ljubica Sekulić, viola i harfa (dela domaćih i švedskih kompozitora) od 17.00. Od 18.15 sledi segment „Neobična muzička fuzija – Flauta vrs. Marimba“ – nastupiće duo Timeline, Nikola Radan i Boris Bunjac.

Muzičari koji svojom interpretacijom i energijom publiku dižu na noge – Merry Gospel Choir sa specijalnim gostima – pevaće od 20.30.

U čast Svetskog dana muzike posetioci 49. Kalemegdanskih sutona i Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić“ imaće prilike da čuju zaista raznovrstan i kvalitetan muzički program namenjen svim generacijama i to – potpuno besplatno. (danubeogradu.rs)