Naslovna » Izlasci » Sport » Auto-trke: Nagrada Beograda – Ušće 2017

Auto-trke: Nagrada Beograda – Ušće 2017

Danas i sutra, 17. i 18. juna biće, održana Nagrada Beograda – Ušće 2017 – auto-trke na kružnoj stazi kod Poslovnog centra „Ušće“.

Ovo će biti četvrta trka ovogodišnjeg šampionata na kružnim stazama. U organizaciji su SAKSS i AMSS, dok je Grad Beograd glavni pokrovitelj takmičenja.

Takmićenje se boduje za Šampionat i Kup Srbije na kružnim stazama, a staza na kojoj će nastupiti veliki broj takmičara iznosi 2.325 metara, koju će takmičari tokom trke obići dvadeset dva puta, odnosno duplo manje takmičari Fića Kupa.

Naši najbolji „krugaši“ će svoje automobile doterati na Ušće u subotu, kada je u jutanjim časovima predviđen tehnički prijem i verifikacija vozila i takmičara.

U subotu su na programu kvalifikacioni treninzi; prvi trening je na programu tačno u podne, a na stazu prvo izlaze takmičari najbrojnije divizije, divizije I.

Pošto poslednja divizija, divizija V izveze poslednji krug, na stazi ponovo izlaze takmičari divizije I koji će označiti početak drugog treninga. Trideset minuta po završetku treninga takmičarima, ali i prisutnim ljubiteljima automobilizma će biti poznati rezultati treninga, a pedeset minuta kasnije će biti poznata i startna lista za trku koja se vozi u nedelju.

Dok je za neke nedelja rezervisana za odmaranje pored televizora ili za šetnju Adom, za one druge, ljubitelje automobilizma, je rezervisana za trku. Nakon „warm up-a“, koji je zakazan za 10.00 sledi svečano otraranje, petnaest minuta do podne. Tačno u podne startuje trka.

Nagrada Beograda menja režim saobraćaja

Od 17. juna u 6.00 do 19. juna u 3.00, a uz asistenciju Saobraćajne policije, menja se režim rada linija javnog gradskog prevoza.

Tako će se vozila javnog prevoza sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta, u oba smera, u navedenom periodu kretati Bulevarom Mihajla Pupina i Ulicom trešnjinog cveta i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linija 27E, 35 i 43 će se, u oba smera, umesto Bulevarom Nikole Tesle i Ulicom ušće, kretati Bulevarom Mihajla Pupina, Milentija Popovića, Vladimira Popovića do terminusa „Novi Beograd /Blok 20/“. Linija javnog prevoza 60 će u vreme održavanja manifestacije u smeru ka okretnici „Novi Beograd – Toplana“ saobraćati preko Brankovog mosta – Milentija Popovića – internom saobraćajnicom – Vladimira Popovića – Zemunskim putem – Brodarskom i dalje redovnom trasom, a u povratku će koristiti redovnu trasu.

Autobusi će koristiti postojeća stajališta linija javnog gradskog prevoza na izmenjenoj trasi. (danubeogradu.rs)