Naslovna » Izlasci » Sport » Belgrade Cruiser Cup 2017
Belgrade Cruiser Cup 2017

Belgrade Cruiser Cup 2017

U subotu, 24. juna od 12.00, na četvrtom kilometru Save biće održan Belgrade Cruiser Cup 2017, u organizaciji Jedriličarskog kluba Ada.

Po drugi put u Beogradu, JK Ada organizuje regatu na kojoj će se takmičiti najbolje posade iz Srbije i regiona u jedrilicama klase Cruiser i Micro Cruiser. Startna linija se nalazi ispod Mosta na Adi.

Jedriličarski klub Ada je osnovan 2013. godine a od 2016. obogatio je takmičarski kalendar Jedriličarskog saveza Srbije za još jednu regatu – Belgrade Cruiser Cup, ali i grad Beograd još jednim dešavanjem po uzoru na svetske metropole.

Posetioci će moći da posmatraju regatu Belgrade Cruiser Cup sa klupskog objekta JK Ada i sa „Kovina“, zvaničnog pratećeg broda regate ali i duž čitave obale Save od 4. do 9. kilometra, kao i sa Mosta na Adi.

Jedrenje pripada grupi najstarijih olimpijskih sportova i predstavlja jednu od najprestižnijih veština a poslednjih nekoliko godina sa pravom privlači sve veću pažnju naših sugrađana. Zato je cilj JK Ada popularizacija sportskog jedrenja u Beogradu i ekološki odgovornog života na vodi.

U okviru pratećeg programa Belgrade Cruiser Cup-a međunarodni jedriličarski sudija Mina Stanikić održaće predavanje na temu regatnih pravila, a posle svečanosti proglašenja pobednika biće organizovana slow food zakuska. (danubeogradu.rs)

Belgrade Cruiser Cup 2017 - mapa

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.